Autóipar

Gyártóvállalatot hoz létre Indiában a francia PSA Group

Személygépkocsi, illetve hajtásláncgyártó közös vállalatot létesít Indiában a francia PSA Group a CK Birla Group vállalattal. 

hirdetés

A PSA Group (korábban PSA Peugeot Citroën) és a CK Birla a két közös vállalatot kezdetben 100 millió eurós beruházással hozza létre. A befektetés kétharmadát a PSA Group, egyharmadát a CK Birla állja.

A személygépkocsi-gyártás tervezett kapacitása évi 100 ezer jármű lesz. A közös vállalat az első termékével 2020-ban jelenik meg a piacon.

Carlos Tavares, a PSA Csoport igazgatótanácsának elnöke (forrás: Wikipedia.org)
Carlos Tavares, a PSA Csoport igazgatótanácsának elnöke (forrás: Wikipedia.org)

Carlos Tavares, a PSA Csoport igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a PSA Group fejlesztési terve 2018-ra irányozta elő a visszatérést az indiai piacra, amelyet az azonos értékeket képviselő és üzleti vízióval rendelkező indiai partnernek köszönhetően egy évvel sikerült előbbre hozni. Hangsúlyozta, hogy a PSA technológiai ismeretei és tapasztalatai, illetve a CK Birla piaci ismeretei és tapasztalatai jól kiegészítik egymást.

Az indiai autópiac nagy növekedési potenciállal rendelkezik, hiszen a tavalyi közel hárommillió után 2025-re várhatóan 8-10 millióra emelkedik az eladott személygépkocsik száma - mutatott rá Carlos Tavares.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés