hirdetés

Automatizálás

Új vezérlőegységek bevált rendszerarchitektúrával

Újonnan bemutatott kompakt kialakítású programozható vezérlőegység és kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegység teszi teljessé a Lenze a sikeres PC-alapú vezérlősorozatát.

hirdetés

A c300 és a p300 típusokkal a Lenze két új programozható vezérlőegységet vitt a piacra, és ezekkel teljessé tette a jelenlegi vezérlősorozatát a már eddig is ismert modern rendszerarchitektúrára alapozva. A c300 típusú, szekrénybe építhető kivitel rendelkezik mindazzal, amelyre az alapvető vezérlőalapú mozgásvezérlés és folyamatvezérlés gyors és egyszerű megvalósításhoz szükség van. Az I/O-modulokkal bővíthető, EtherCAT és CANopen interfészekkel rendelkező, mozgásvezérlésre is képes PLC kategóriájában a legkompaktabb. A p300 típusú, kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegység az egyszerű és közepes komplexitású vezérlési és vizualizációs feladatokhoz készült. Mindkét típus esetében egy energiahatékony és nagyon erős ARM Cortex-A8 processzor – 800 MHz órajel mellett – biztosítja a kellő kapacitást a számítások végzéséhez. Ezek a karbantartást nem igénylő készülékek tökéletesen kiegészítik a Lenze választékát. Jellemzőjük az egyszerű kezelhetőség, amelynek része az is, hogy a programok és egyéb adatok USB flash memóriaegységre kimenthetők és tárolhatók, ezáltal a készülékek különösen gyorsan cserélhetők a cserélhető memóriakártya segítségével.

Terepi buszrendszereket is vezérelhetnek

A strapabíró és kompakt készülékeket gyárilag ellátták Ethernet- és USB-csatlakoztatással. A CANopenhez és az EtherCAT-hoz szolgáló egy-egy interfész szintén integrált, ezáltal a készülékek terepi buszrendszerek vezérlésére is alkalmasak. A jövőben bővítőmodulok alkalmazásával a Profibus és a Profinet hálózatba való integráció is megoldottá válik. Az adatok és applikációk tárolása egy SD-kártyán történik, miáltal a készülék cseréje gyorsan és egyszerűen történhet. Hogy a nem várt feszültségkimaradás esetén védekezzünk az adatvesztés ellen, a vezérlőt integrált szünetmentes tápegységgel, valamint 128 kB-nyi saját memóriával látták el. A készülékek sem beépített akkumulátorral, sem a hűtőventilátorral nem rendelkeznek, azaz a vezérlőegységek karbantartásmentesek, ezáltal pedig nagyobb mértékben garantálják a rendszer rendelkezésre állását. Diagnosztikai célra és az egyszerűbb üzembehelyezés érdekében a webes interfész révén közvetlenül hozzá lehet férni az összes paraméterhez és a központi naplózáshoz.

A c300 programozható vezérlőegység (forrás: Lenze)
A c300 programozható vezérlőegység (forrás: Lenze)

Az I/O1000 rendszer I/O-moduljai sorba köthetők a c300-as programozható vezérlőegységhez. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen lehet illeszteni az egyéni feladatokhoz. A p300-as, kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegységet kifejezetten a kedvezőtlen, mostoha ipari viszonyokra tervezték, rezisztív érintőképernyővel szerelték fel, de rendelhető egyedi igényekhez igazított fóliával ellátott előlappal is. Kezdetben a 10,9 cm-es (4,3"), a 17,8 cm-es (7") és 26,4 cm-es (10,4") képernyőméret szerepel a kínálatban. Az új vezérlőegységek tökéletesen illeszkednek a Lenze cég egységes vezérlési és vizualizációs koncepciójához.

Megoldások azonos platformon

A Lenze méretre szabható és mégis egységes vezérlőcsaládjával a vállalat automatizálási rendszerei segítségével a gépépítési feladatok úgy oldhatók meg, hogy a megoldások pontosan illeszkedjenek a felhasználók igényeihez. A Lenze a mozgásközpontú vezérlés specialistájaként a kínálatában található programozható vezérlőegységek, illetve kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegységek alkalmazásával az egyszerűtől a legbonyolultabb feladatokig azonos platformon kínál megoldásokat. A kínálatban található összes vezérlőegység azonos felépítésű.

Érintőképernyős kezelőfelület a p300-as vezérlőegységen
Érintőképernyős kezelőfelület a p300-as vezérlőegységen

Az egyes programok átvitele a különböző típusok között is lehetséges, például egy c300 vagy egy p300 típusról néhány lépésben a 3200 C típusú vezérlőegységre vagy a p500 típusú kezelőfelülettel rendelkező vezérlőegységre. Az összes vezérlőtípus alkalmas a Lenze szoftvertermékeinek integrálására, ilyenek például a Lenze FAST technológiai modulok, amely standardizált programmodulok segítségével akár 80 százalékkal is csökkenthető a programozással töltött idő.

(forrás: Lenze/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés