Kötéstechnika

Új generációs strukturális akrilragasztók

Termékprototípusok készítésekor sok esetben a legkevesebb figyelmet a megfelelő ragasztó kiválasztására fordítjuk, pedig a döntésnek óriási szerepe van a végeredményben.

hirdetés

A gyártók a világ minden tájáról előszeretettel alkalmaznak akrilragasztókat új termékek tervezése és gyártása során, mivel ezek javítják az esztétikát, műanyagokhoz és fémekhez is tapadnak, és biztonságos kötést jelentenek az olajos és szennyezett felületek között. A hagyományos akrilragasztók ugyanakkor számos nehézséget is jelentenek a terméktervezők számára. Ezek közé tartozik az erős szag, a hosszabb kötési idő, a kisebb ütésállóság és a korlátozott tárolhatóság. A 3M fejlesztőcsapata ezen kihívások kiküszöbölésére fókuszált az új Scotch-Weld strukturális ragasztók megalkotásakor. Az újabb generációs ragasztókat a produktivitás és a teljesítmény javítására tervezték, a költségek és a problémák csökkentése mellett. A hagyományos termékekhez képest ezek kevésbé átható illatot, rövidebb idő alatti kötést, nagyobb ütési terhelések elviselését és hosszabb eltarthatóságot biztosítanak.

Előnyök közelebbről

Kevésbé erős szag A 3M Scotch-Weld strukturális akrilragasztók 8800-as sorozata jelentős fejlődést jelent a hagyományos formulákkal szemben, ami kellemesebb munkakörnyezetet és kevesebb egészségügyi és biztonsági kockázatot jelent a kezelőknek.

Gyorsabb kötés A DP8805NS használatával jelentősen növelhető a termelékenység, mivel kétszer olyan erős kötést tesz lehetővé, mint a hagyományos akrilragasztók. Akár 1000 psi (7 MPa) erősségű átfedési szakítószilárdság érhető el vele kevesebb mint kilenc perc alatt, így a prototípusok gyorsabban megépíthetők.

Jobb teljesítmény és nagyobb termelékenység számos alkalmazási területen (forrás: RS Components)
Jobb teljesítmény és nagyobb termelékenység számos alkalmazási területen (forrás: RS Components)

Nagyobb ütésállóság A jobb ütésállóság miatt a termékek tartósabbak lesznek. A DP8405NS ideális számos ipari alkalmazáshoz, hiszen a hagyományos akrilragasztókhoz képest háromszor nagyobb ütésállóságot kínál.

Hosszabb/egyszerűbb tárolhatóság A Scotch-Weld strukturális akrilragasztó-család tagjai 18 hónapig is tárolhatók, ezzel megduplázva a hagyományos termékek eltarthatóságát, valamint csökkentve a hulladékkezelési költségeket. A munkafolyamatok logisztikájára is jó hatással vannak, hiszen nincs szükség hűtésre a tárolásukhoz.

Megkülönböztető tulajdonságok

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a járulékos tulajdonságokat, amelyek megkülönböztetik a Scotch-Weld strukturális akrilragasztókat a hagyományos termékektől:

  • nagy eltávolító erő, csökkentve a termékhiba lehetőségét;
  • szélesebb hőmérsékleti teljesítmény: 82 °C-ig megőrzik a strukturális erősséget;
  • zöld száradásgyorsító, amellyel könnyebben megállapítható a helyes keverési arány;
  • üveggyöngyök a kontrollált kötési vastagságért, egyenletes strukturális kötési minőséget eredményezve;
  • hosszabb fúvóka-élettartam a hasonló gyorsan kötő ragasztókhoz képest, megtakarítva a gyakori fúvókacserék költségét;
  • kisebb exoterm reakcióhő az összehasonlítható gyorsan kötő ragasztókkal szemben, azaz kevesebb hő generálódik a hőérzékeny felületeken;
  • szükség esetén hővel gyorsítható kötés: másodpercek alatt létrejövő strukturális erősség 70 °C-on.

A 3M Scotch-Weld strukturális akrilragasztók számos alkalmazáshoz ideálisak, és kimondottan jól használhatók panelépítési feladatokhoz a szállítmányozási, a HVAC-, az irodai és az üzleti szektorban.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés