hirdetés

Fémipar

Új fejlesztésű hő- és kopásálló acél

Az új Hardox HiTemp acél magas hőfokon is kiváló kopásállósági jellemzők mellett marad jól használható.

hirdetés

A cégre jellemző folyamatos fejlesztés eredményeként az SSAB ismét egyedülálló termékújdonsággal rukkolt elő. A Hardox HiTemp a Hardox-termékportfólió legújabb tagja, amelynek kifejlesztése a piaci igényekre adott egyértelmű válasz. Az új termékváltozat olyan területeken is biztosítja a Hardox acél használatát, ahol eddig a magas hőmérsékleti körülmények miatt erre nem volt lehetőség.

A Hardox világszerte elismert kopásálló acél, amelyet már 40 éve használnak a világ minden pontján, számos területen. Alkalmazása nemcsak javítja a termelékenységet, de az össszes iparágban, az építőipartól a bányászatig meghosszabbítja az ezzel készült eszközök élettartamát, legyen szó akár extrém körülményekről is. Az évek során a Hardox folyamatos fejlődésen ment keresztül azért, hogy a keménység és kopásállóság területén mind újabb és újabb szinteket elérve szolgálja ki a növekvő megrendelői igényeket.

A magas hőmérsékletnek kitett területeken is megoldást nyújt (forrás: SSAB)
A magas hőmérsékletnek kitett területeken is megoldást nyújt (forrás: SSAB)

A Hardox HiTemp új kihívásoknak felel meg: magas hőfokon is kiváló kopásállósági jellemzők mellett marad jól használható. A hagyományosan nemesített kopásálló acéloknál 300-500 °C környékén már a keménység csökkenését, a minőség változását tapasztalhatjuk. Ez a hőmérsékleti tartomány nem állandó, függ a használat körülményeitől is. De az egészen biztos, hogy a magas hőmérsékleten történő alkalmazás eddig a hagyományos acél alapanyaggal költségesebb és komplikáltabb volt. Erre talált tökéletes megoldást az SSAB a Hardox HiTemp kopásálló lemezével. A Hardox magas hőmérsékletre kifejlesztett változata prémiumminőségű alapanyagból, alaposan ellenőrzött gyártási folyamat során készül. Az új acél vágható, hegeszthető, hidegen is kiválóan alakítható ugyanazon a gyártósoron, azonos technológiával, mint amellyel a többi Hardox-termék vagy hagyományos acél. Ezek a feltételek együttesen biztosítják, hogy a Hardox HiTemp az ideális választás számtalan területen magas hőmérsékleti körülmények között is, mint például a feldolgozóiparban az acél-, cement- vagy aszfaltgyártásban, a szénerőművekben vagy az újrahasznosítással foglalkozó iparágakban is.

Nem megkérdőjelezhető a Hardox sokoldalúsága, hiszen nem csak hétköznapi körülmények között mutat változatlan keménységet és szívósságot. Az új fejlesztésű, extrém körülmények között is kopásálló Hardox HiTemp lemezek magas hőfokon is hosszú élettartamot kínálnak.

(forrás: SSAB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés