Törlőkendő

Tisztítási trendek az iparban

Egy, az ETSA (European Textile Services Association) által nemrégiben készített, az erőforrások felhasználását vizsgáló felmérés kimutatta, hogy a textilszolgáltató ágazat számára nem csupán a szolgáltatások fenntarthatósága a cél, hanem az is, hogy tevékenységük során a környezeti hatásokat minimálisra csökkentsék.

hirdetés

Ezt a MEWA magától értetődő elvárásnak tartja, ezért saját technikai és technológiai fejlesztései révén mindig az ágazat környezetvédelmi technológiájának optimalizálását tartja szem előtt. A vállalat legmagasabb szintű technológiai szakértelmét támasztja alá az a tény is, hogy a hagyományos mosási eljárásokkal szemben mintegy ötven százalékkal kevesebb vizet használ fel különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén. Ezenfelül a textíliákból nyert olaj- és zsírszennyeződések újrahasznosításával éves szinten mintegy 7 millió liter fűtőolajat takarít meg.

Megtalálták a megoldást

Az ipari termelés fejlődésével egyre több automatizált berendezést alkalmazunk, amelyeknek megfelelő karbantartásra van szükségük. Ez csak a szakemberek kezének, valamint a szerszámoknak a tisztán tartásával érhető el. Mi lenne a tökéletes megoldás? Egy olyan kendő, amelyet nem kell percenként kidobni vagy cserélni, amely nem maszatol, hosszú élettartamú, magába szívja a zsírt, az olajat, a forgácsokat, minden üzemi szennyeződést. Mindezek mellett jó lenne, ha beszerzésükkel, mosásukkal, cseréjükkel sem kellene foglalkozni.

A legkülönbözőbb felhasználásokra (forrás: MEWA)
A Magyarországon is képviselettel rendelkező német MEWA bebizonyította, hogy a törlőkendők terén nem létezik számára megvalósíthatatlan feladat: valamennyi felhasználási célnak megfelelő, újrahasználható, magas minőségű, strapabíró és maximális felszívóképességű törlőkendőket állított elő.

A különböző felhasználási területhez négyféle, anyaguk és színük szerint is eltérő, többször felhasználható kendőtípust fejlesztettek ki, mindehhez magas szintű logisztikával megtámogatott szolgáltatási rendszert építettek ki. A vállalat saját gépjárműflottájával előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket – illetve ezzel egy időben leszállítja a tiszta textíliákat – az azok tárolására és szállítására szolgáló, szintén saját fejlesztésű biztonsági konténerekben (SaCon).

Ezt követően beszállítja az elhasználódott kendőket az üzemeibe, ahonnan mosás, szárítás és szükség esetén pótlás után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben visszajuttatja ügyfeleinek.Európa-szerte több mint 170 ezer ügyfél használja ki a MEWA szolgáltatásának előnyeit, beleértve a kendők kimagasló minőségét és a logisztikai hátteret biztosító rendszert.

(forrás: MEWA/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés