Munkaterület

Tiszta és biztonságos munkahely olajfelfogó szőnyeggel

Az ipari üzemekben gyakran csöpög az olaj, szivárognak a kenőanyagok vagy az oldószerek a gépekből, ami gyakran a berendezések működésének velejárója, ugyanakkor biztonsági kockázatot jelent. Az olajfelfogó szőnyegek hatékonyan és rugalmasan oldják meg a problémát. 

hirdetés

Ahol vágnak és csiszolnak, ott repked a forgács, és ahol eszterga működik, szükség van kenőanyagra. A fémmegmunkáló üzemekben, akár kicsik, akár nagyok, valamilyen mértékben mindenütt szivárog, csordogál az olaj. Megmarad a cipőtalpakon, és az üzemben mindenütt hátrahagyja nem túl esztétikus nyomait. Ráadásul csúszik is, tehát meg kell tőle szabadulni. Az olaj felfogásához olajteknőket szokás használni – ezek azonban nem férnek be mindenhová, nehezen kezelhetők, mozgathatók. A probléma egyszerű, ám hatékony megoldását kínálják a MEWA Multitex olajfelfogó szőnyegek.

Az olajfelfogó szőnyeget a karbantartási vagy javítási munkák során vagy a berendezések problémás részegységeinél alátétként lehet használni. Egy szőnyeg akkora, mint egy közepes törölköző, és három liter folyadék felszívására képes. A termék anyaga a felvett folyadékot – olajat, kenőanyagot, oldószert stb. – a külső szövetből a szőnyeg szívómagjába továbbítja. Így a felszín viszonylag száraz marad, míg a szőnyeg belsejében egy speciális fleece-szerű anyag egyenletesen elosztja és megköti a folyadékot.

A MEWA Multitex felszívja az olajat és más folyadékokat (forrás: MEWA)
A MEWA Multitex felszívja az olajat és más folyadékokat (forrás: MEWA)

A szőnyegek összehajthatók, és többet egymás mellé lehet helyezni, így nagyobb felületek is megóvhatók. Ahol egy olajteknő nem fér el, ott könnyedén lerakható a flexibilis alátét. Az olajfelfogó szőnyegek olyan iparágakban alkalmazhatók, ahol sokszor előfordul, hogy olajos vagy vízszerű folyadékok csöpöghetnek a földre. Ide sorolható például a fém- vagy az autóipar, az épületgépészeti ágazat vagy az autójavító és karbantartó műhelyek.

De a MEWA Multitex nemcsak hogy kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, de a textilmenedzsment-szakvállalat komplett szolgáltatási rendszert is kínál termékeihez. Ennek keretében a cég a kapcsolódó környezetvédelmi kötelezettségeket is átvállalja. A szennyezett szőnyegeket a MEWA által kihelyezett konténerben kell összegyűjteni, amelyeket a megállapodás szerinti gyakorisággal elszállít a szolgáltató saját gépkocsija. Egyúttal kihelyezik a tiszta szőnyegeket, így az üzemben zavartalanul tovább lehet dolgozni. A MEWA gondoskodik a szőnyegek környezetvédelmi előírásoknak megfelelő mosásáról, és ezzel minden környezettel kapcsolatos feladatot átvállal, hiszen a szőnyegekben a környezetre nézve problémás anyagok, olajok, oldószerek találhatók.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés