Negyedik tengely

Teljesítménynövelés CNC-megmunkálóközpontoknál

A Hurco megmutatja, hogyan növelhető tovább a VMXi-sorozathoz tartozó, nagy teljesítményű háromtengelyes CNC-megmunkálóközpontok teljesítménye: negyedik tengelyként GT 200-as Kitagawa körasztallal kiegészítve kiszélesedik a lehetséges alkalmazások köre.

hirdetés

A szerszámgépgyártó Hurco VMXi-sorozatú hatékony megmunkálóközpontjaival azt ígéri, hogy nyereségesebbé teszi az egyedi és kisszériás gyártást. A VMXi gépek nagy előnye kompakt építési módjukban rejlik: „Egy VMX 30i például viszonylag kis helyen elfér, mégis elég nagy és látványos munkateret és forgácsolási teljesítményt kínál” – mondja Michael Auer, a Hurco GmbH ügyvezetője.

Negyedik tengelyként GT 200-as Kitagawa körasztallal kiegészítve még szélesebbé válik a háromtengelyes CNC-megmunkálóközpontok alkalmazási spektruma. Egy programindítással a munkadarabnak akár négy oldala is megmunkálható újbóli befogás nélkül, kerek munkadarabok esetében pedig lehetőség van palástfelület-megmunkálásra. A kiegészítő tengely a követelményeknek megfelelően problémamentesen fel- vagy leszerelhető.

Hurco VMX 30i CNC-megmunkálóközpont (forrás: Hurco)
Hurco VMX 30i CNC-megmunkálóközpont (forrás: Hurco)

A Hurco gépeket WinMax dialógusvezérléssel – tetszés szerint DXF-opcióval – látták el. A vezérlés nagy teljesítményű szoftvere megkönnyíti a programozást, és már három lépésben megteremti a precíziós alkatrészek gyártásának feltételeit. „Más dialógusprogramozásokkal összehasonlítva a munkadarab programozásához szükséges idő WinMax-DXF szoftverünknek köszönhetően akár 50 százalékkal is lerövidülhet” – derül ki Michael Auer elmondásából.

(forrás: Hurco/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés