Kenéstechnika

Szintetikus hőálló kenőzsír az élelmiszeriparnak

Az új, magas hőmérsékletre tervezett Klüberfood NH1 74-401 csapágykenőzsír NSF H1-regisztrált, és ISO 21469 tanúsítvánnyal rendelkezik.

hirdetés

A sütő-, tészta- vagy csomagolóiparban vannak olyan csapágyak, például kemencékben, sütőszekrényekben, szállítóberendezésekben, amelyek magas hőmérsékletnek vannak kitéve. A Klüber Lubricationnak most sikerült az élelmiszeripar számos területére egy új, magas hőmérsékletre alkalmas kenőzsírt kifejlesztenie, amely tartósan megbízhatóan teljesít egészen 160 °C-ig. Ez a szintén a Klüber által kifejlesztett, innovatív polikarbamid sűrítő segítségével volt lehetséges.

Korábban a cégek kénytelenek voltak a magas hőmérsékletnek kitett csapágyak kenésekor az élelmiszer-biztonságból engedve ipari zsírokat bevonni. Mivel az új, innovatív, magas hőmérsékletre tervezett kenőzsír 180 °C-os hőmérsékleti csúcsig terhelhető, nemcsak a sűtőipari csapágyak kenésére nyújt tökéletes megoldást, hanem az élelmiszer- és a csomagolóipar más szegmensében előforduló csapágyakhoz is. Ezen túlmenően lehetővé teszi az alkalmazott kenőanyagok számának csökkentését, ami a felcserélés veszélyét minimalizálja. 

Tökéletes kenési megoldás a csapágyaknak (forrás: Klüber Lubrication)
Tökéletes kenési megoldás a csapágyaknak (forrás: Klüber Lubrication)

Az innovatív polikarbamid sűrítő sokoldalúságát a fejlesztők a Klüberfood NH1 74-401 esetében egy szintetikus alapolaj teljesítőképességével és terhelhetőségével kombinálták. Így közepes és magas hőmérsékleten hosszú utánkenési és karbantartási időközöket lehet elérni, és a gyártási tevékenység kisebb kenőanyag-mennyiséggel is folytatható. Az új termék mind kézi felhordással, mind központi kenőrendszerrel alkalmazható.

(forrás: Klüber Lubrication/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés