Mélytanulás-alapú képelemző szoftver

Szigorúan ellenőrzött termékek

A VisionPro ViDi szoftver technológiája olyan rendszereket alkalmaz, amelyek a mesterséges intelligenciát ötvözik az ipari képalkotási módszerekkel annak érdekében, hogy megoldást kínáljanak a legkomplexebb gyártási folyamatokra is.

hirdetés

Az újonnan fejlesztett, világszerte elérhető VisionPro ViDi egy deep learning alapú képelemző szoftver, amelyet kifejezetten gyártósorok automatizálására találtak ki. Ötvözi a mesterséges intelligenciát a Cognex világszerte elterjedt VisionPro képalkotó szoftverével annak érdekében, hogy a legnagyobb kihívást jelentő gyártási folyamatokra is alkalmazható legyen.

A gyártók sok esetben használnak komplex vizsgálati rendszereket, hogy a különféle gyártási hibákat kiküszöböljék. A VisionPro ViDi kiválóan ötvözi az emberi vizuális ellenőrzési képességet az automatizálási rendszerek megbízhatóságával, ismételhetőségével és gyorsaságával, így segítve egy olyan automatizálási rendszer létrehozását, amelyet korábban nehéz lett volna megalkotni.

A szoftvercsomag négy hatékony eszközkészletet tartalmaz (forrás: Cognex)
A szoftvercsomag négy hatékony eszközkészletet tartalmaz (forrás: Cognex)

A ViDi kiegészíti a VisionPro alap, helyre vonatkozó, ellenőrzési és osztályozási szoftverkönyvtárát egy új, deep learning alapú optikai karakterfelismerő képességgel. Az új ViDi OCR alkalmas standard szövegek elolvasására a betűtípusok betanításához szükséges mindenféle bonyolult tréning nélkül. Első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy komoly kihívást jelentő karaktersorok megbízhatóan olvasásra kerüljenek ipari környezetben. 

„A VisionPrót használó szakembereknek világszerte lehetőségük nyílik rá, hogy mesterséges intelligenciát alkalmazzanak a gyáraikban – mondta Joerg Koechen, a Cognex képalkotási termékekért felelős részlegének alelnöke. – Amennyiben az emberek képesek arra, hogy termékeket átvizsgáljanak, a VisionPro ViDi is képes rá. Ezenfelül ezt a szoftvert mintegy ötven kép felhasználásával percek alatt be lehet tanítani.”

(forrás: Cognex/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés