Gyártástechnológia

Az IIoT segít a gyártásban

A kapcsolatvezérelt megmunkálás, a gyártási adatok, valamint a szaktudás elérhetővé tételének kombinálása segít a gyártóknak felkészülni az Industry 4.0-ra.

hirdetés

A forgácsolószerszámok és a szerszámozási rendszerek szakértője, a Sandvik Coromant bemutatta az IIoT-megoldásokból álló CoroPlus termékcsaládját. A CoroPlus a szoftverhez közvetlenül kapcsolódó szerszámok gyűjtőneve, illetve új platformja, amely lényegi részét az adatok küldésére és/vagy fogadására alkalmas technológiák adják. A koncepció lehetővé teszi az adatpazarlás csökkentését és a gyártási folyamatok fejlesztését az előmegmunkálástól az utómegmunkálásig a Sandvik Coromant által biztosított csatlakoztatott technológián és megmunkálási ismereteken keresztül.

"A felhasználók nem csak hozzáférést kapnak a Sandvik Coromant termék- és alkalmazásadataihoz a csatlakoztatott szoftvereken és hardvereken keresztül, de az érzékelőkkel felszerelt szerszámoknak köszönhetően emellett valós időben állíthatják be, vezérelhetik és felügyelhetik a megmunkálási teljesítményt" – mondta el Göran Näslund, a digitális megmunkálási részleg vezetője. "A teljes gyártási terület vezérelhető pontos adatokat biztosító, helyszíni irányítópultokon keresztül a felhőtechnológiának köszönhetően és a felhasználó szoftvereinek, illetve gépkörnyezetének integrálásával. A CoroPlus nyílt API-kon keresztül a már meglévő szoftverkörnyezetekhez csatlakozik, kétirányú összeköttetést és pontos adatokat biztosítva."

A gyártási folyamatok távolról is felügyelhetők
A gyártási folyamatok távolról is felügyelhetők

A termelésirányítók számára a CoroPlus legfőbb előnye, hogy lehetővé teszi a gyártás optimalizálását a műhelyekben és gépkörnyezetekben végzett munka jobb megértésén és elemezhetőségén keresztül akár mikro-, akár makroszinten. Egy CAM-programozó szemszögéből nézve az összeköttetés a pontos szerszám- és alkalmazásadatokkal azt jelenti, hogy az ajánlásokat konkrét feladatokhoz lehet igazítani. A gépkezelők is előnyökhöz jutnak, mivel a gyártási folyamatok távolról is felügyelhetők. Továbbá a teljes megmunkálási folyamat során valós időben gyűjtött információknak köszönhetően vezérelni lehet az érzékelőkkel felszerelt egyes szerszámokat a törések elkerülése érdekében, hogy biztosítható legyen a teljesítményszint fenntartása.

A kínálat jelenleg a CoroPlus ToolGuide-hoz és az Adveon Tool Library könyvtárhoz tartozó irányítópult- és szoftvermegoldásokból, valamint a Silent Tools + és a CoroBore + választékba tartozó forgácsolószerszámokból és a Promos 3+ gépfelügyeleti IoT-rendszerből áll.

„A CoroPlus koncepcióhoz partneri kapcsolatokat alakítunk ki megmunkálószerszámok gyártóival, felhőszolgáltatókkal és hálózattechnológiai vállalatokkal” – magyarázta el Göran. „Így segíteni tudunk a felhasználóknak az új technológiai fejlesztések kihasználásában. A mi feladatunk, hogy növeljük a termelékenységet és a rugalmasságot a digitális megmunkálás területén elért értékteremtő technológiai fejlesztésekkel.”

A CoroPlus végső soron lehetővé teszi a gyártók számára, hogy megtegyék az ipari fejlődés következő lépését a fizikai és a kiberteret összekötő új rendszerek kihasználásával – megfelelve a jelen kor iparági követelményeinek, és felkészülve a jövőbeni kihívásokra.

(forrás: Sandvik Coromant/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés