Megmunkálás

Rugalmasabb gyártás intuitív dialógusvezérléssel

A Happy to have cég CNC-gépein készülő forgalomirányító oszlopokat egyedileg, több mint száz elemből állítják össze az ügyfél kívánságának megfelelően. A gazdaságos gyártás érdekében a vállalat maga fejleszti és gyártja az elemeket a Hurco megmunkálóközpontjain.

hirdetés

A cég olyan termékek gyártására specializálódott, amelyek az egyes elemek meglévő katalógusából gyorsan és egyedileg összeállíthatók. Ehhez Michael Braun cégvezető masszív, nagy teljesítőképességű és rendkívül rugalmas gépeket keresett. „És olyanokat, amelyeknek kicsi a helyigényük” – egészíti ki, kis méretű gyártócsarnokára utalva. Mindhárom kritériumhoz megtalálható a megfelelő gép a Hurco portfóliójában. A döntésnél végül mégis a München melletti vállalkozás gépeinek vezérlését jellemző intuitív kezelhetőség jelentette a fő érvet. „Más gyártók vezérlései már első ránézésre is nagyon bonyolultnak tűntek” – vázolja Michael Braun a kezdeteket. Egy, a Hurco dialógusvezérléséről az internetre feltöltött videó keltette fel az érdeklődését, és miután 2014-ben meglátogatta a szerszámgépgyártó kiállítási standját, már nem volt számára kérdéses a választás.

A Hurco valamennyi gépét Max 5 dialógusvezérléssel szerelték fel, amelynek nagy teljesítményű WinMax CNC-vezérlő szoftvere egyszerűvé teszi a programozást. A vezérlés működésmódja rövid ismertetést követően azonnal elsajátítható, magától értetődő. Betanított munkatársak is nagyon gyorsan meg tudják tanulni a használatát. Ez rendkívüli mértékben lecsökkenti az újraprogramozás vagy átprogramozás időigényét. A cégvezető ellátogatott a gépgyártó oktatóközpontjába, hogy a berendezés teljesítőképességét teljes mértékben ki tudják használni. Nyomon követte az alkalmazástechnikusok munkáját, és később hasznára fordította az ő tapasztalataikat. Kipróbálta a gépeket, így saját tapasztalatokkal is gazdagodott. Addig gyakorolt, amíg a folyamatok tökéletesek, egyszerűek és gazdaságosak nem lettek, és a magabiztos tudást át tudta adni az első munkatársaknak.

A Hurco gépeit gyorsan megtanulható Max 5 dialógusvezérléssel szerelték fel (forrás: Hurco)
A Hurco gépeit gyorsan megtanulható Max 5 dialógusvezérléssel szerelték fel (forrás: Hurco)

Így jött létre a V4A nemesacélból készült, LED-es figyelmeztető fénnyel ellátott, süllyeszthető forgalomgátló oszlop, amely megakadályozza a behajtást és az illetéktelen parkolást. A szennyeződéstől és víztől védő burkolat alatt 10 baros, –30 és +80 °C közötti hőmérsékleten működő emelőhenger helyezkedik el. Az önállóan is telepíthető oszlopot 80 000, karbantartást nem igénylő süllyesztési ciklusra tervezték. A Hurco megfelelő szerszámaival nem jelent problémát az anyagmegmunkálás: a vezérléssel összekötött, gondosan beprogramozott gépen a munkadarabok forgácsolása gazdaságosan történik, és kiváló minőségű alkatrészek készülnek. Elvégre a gép nem bonyolult szerkezeteket, hanem masszív, robusztus komponenseket gyárt. Ezeknek persze pontosan kell illeszkedniük – jelenti ki Tobias Hillebrand, a Happy to have operátora. Időközben a vállalkozás csapata nyolcfősre bővült, a Hurco megmunkálóközpontjain pedig évente több mint 85 000 elem készül a forgalomgátló oszlopokhoz, négy különböző konfigurációban. Jó áron kiváló minőséget érhettek el a Hurco gépeivel.

(forrás: Hurco/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés