hirdetés

Ipari robotok

Robotizált ívhegesztés a tökéletes varratokért

A Fanuc széles körű robotportfóliója az utóbbi időben új hegesztőrobotokkal bővült, a legújabb modellek még nagyobb rugalmasságot ígérnek kimagasló varratpontosság és -minőség mellett. A speciálisan hegesztésre szánt ipari robotok kis helyigényű, nagy teherbírású robusztus berendezések, így sokféle feladat elvégzésére alkalmasak.

hirdetés

Az acélhegesztés a gépészetben gyakran alkalmazott technológia, amelynek speciális előírásai csak korszerű és precíz eszközökkel tarthatók be. A kézi hegesztés mellett a termelékenység növekedése, valamint a pontosság iránti igény az automatizált hegesztési megoldások piacát is egyre csak növeli. Az automata hegesztés ugyanis kiváló ismétlési pontossággal képes jó minőségű varratokat létrehozni – mindezt a nap 24 órájában, a hét bármely napján.

Hegesztőrobotok minden igényre

A Fanuc folyamatosan fejlesztett és bővülő robotkínálata az olyan helyzetekben is kiváló megoldást ad, mint a nehezen hozzáférhető területeken történő pont- és ívhegesztés. A vékony csuklók segítségével a szűk helyeket is eléri a hegesztőfej, az üreges karoknak köszönhetően pedig a robotok megfelelő stabilitás mellett is kis tömegűek maradnak. A kialakításnak betudhatóan a hegesztőkábelek kisebb kopásnak vannak kitéve, ezzel hosszú távon jelentős megtakarítás érhető el a karbantartási költségekben.

Az automata hegesztés egyik előnye a kiváló ismétlési pontosság (forrás: Fanuc)
Az automata hegesztés egyik előnye a kiváló ismétlési pontosság (forrás: Fanuc)

A robotsorozatban megtalálhatók az általános feladatokra szánt modellek mellett az akár 3,1 m kinyúlásra képes robotkarok is, az utóbbiakkal a kimondottan nagy alkatrészek, így például a karosszériaelemek hegesztése előtt sem áll akadály.

A robotos hegesztés termelékenységével hatékony segítsége lehet bármely iparágnak. A napjainkban oly sokat emlegetett szakemberhiány a gépgyártást sem kíméli, a hegesztés pedig azon belül is kritikus területnek számít.

Kis súly, nagy munkatér, gyorsabb csuklók

Az ARC Mate 120iD hegesztőrobot-sorozat a már megszokott minőség mellett nagyobb karkinyúlást és még nagyobb teherbírást ígér. Az akár 25 kg terhelhetőség mellett közel kétméteres kinyúlásával kategóriájában egyedülálló munkatér elérésére képes. A kábelvezetés, az IP 67-es védelem, valamint a 187 mm-rel növelt munkatér alkalmassá teszi autóipari alkalmazásra, akár kevésbé kedvező környezeti körülmények mellett is.

A hegesztőrobot felépítését tekintve abban tér el elődjeitől, hogy súlypontja lejjebb került – ezzel a nagy karkinyúlás mellett is garantálható a szükséges stabilitás. Ez pedig a nehezen hozzáférhető helyeken történő hegesztéseknél válik igazi előnnyé.

A vékony csuklók segítségével a hegesztőfejjel a szűk helyek is elérhetők
A vékony csuklók segítségével a hegesztőfejjel a szűk helyek is elérhetők

Az új robotsorozat a Fanuc korszerű és könnyen kezelhető R-30iB Plus vezérlőjével kerül forgalomba, amelyben megtalálhatók a frissen integrált funkciók: a beépített kamerarendszer, a nagyobb memória, a gyorsabb processzor és az új iPedant. A Roboguide offline programozószoftverben megkezdhető a legújabb hegesztőcellája tervezése.

Hegesztőrobotos oktatás
A Fanuc Hungary Kft. egy éve átadott törökbálinti székháza idén újabb oktatóteremmel bővült, egy olyan hegesztőrobot-cellával, amely lehetőséget biztosít a robotizált hegesztés trükkjeinek elsajátítására. Az új oktatási programot a hazai érdeklődés, illetve a hegesztőrobotok iránti növekvő kereslet hívta életre.
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés