Öttengelyes megmunkálóközpontok verhetetlen vezérléssel

Az összetett feladatok megoldására Erich Mittermaier cégtulajdonos vállalkozásának alapítása óta a Hurco berendezéseit használja. A WinMax vezérlés rendkívül precíz és gyors megmunkálást tesz lehetővé, egyúttal jóval költséghatékonyabb is.

hirdetés

Mittermaier vállalat a tervezés, a prototípusgyártás, az eszközgyártás, az egyedi gépgyártás, az alkatrészgyártás és szerelés terén kínál igényes megoldásokat. A családi vállalkozásnál 2004-ben kezdődött a mechanikus gyártás. Azóta a Mittermaier vállalatnál már 24 munkatárs dolgozik, az alapítót fiai is támogatják az ügyvezetésben.

Háromról öt tengelyre tértek át

A profik gyakran az első látásra felismerik a prototípusokat megdrágító felesleges részleteket. „Mintagyártáskor gondolunk ugyan a sorozatgyártás szempontjaira, de a prototípus esetében nem alkalmazzuk ezeket, hogy ne drágítsuk meg az egyedi darabot” – vélekedik Christian Mittermaier ügyvezető. A Mittermaier kiterjedt, kizárólag Hurco megmunkálóközpontokkal felszerelt gépparkra támaszkodhat – időközben már tíz megmunkálóközpont áll rendelkezésére, ebből három öttengelyes. „A Hurco gépek nagy előnye, hogy mindenhol ugyanazt a vezérlést használjuk, és gazdaságosabban tudunk alkatrészeket és formadarabokat gyártani. Hat, legkésőbb hét éven belül megtérül a Hurco gépekbe történt beruházás” – mondja az ügyvezető. A legösszetettebb és a legkülönbözőbb, például fém, műanyag, kerámia vagy akár faanyagú alkatrészek is hatékonyan és magas minőségben gyárthatók.

A bonyolult munkadarabok is zökkenőmentesen, időtakarékosan gyárthatók
A bonyolult munkadarabok is zökkenőmentesen, időtakarékosan gyárthatók

Erich Mittermaier szerint gond nélkül ment az átállás a kezdeti háromtengelyesről az öttengelyes gépekre, a gépkezelőknek csupán egy egynapos képzésen kellett részt venniük. A teljes csapat a valós idejű szimulációs 3D-s grafikát részesíti előnyben. Támaszkodnak a Hurco gépekre mind a szabad formájú felületek megmunkálásakor, mind az öttengelyes szimultán megmunkálás során; ezekkel a gépekkel a gyártási időt 2005 óta a modern marási technológiáknak, az innovatív forgácsolószerszámoknak és a szoftverfrissítéseknek köszönhetően legalább 50 százalékkal csökkentették.

Vezérlés értékes funkciókkal

A Hurco WinMax vezérlése verhetetlen a gyorsaságot, a rugalmasságot és az intuitív kezelést tekintve, valamint hogy a kezelő a munka java részét az érintőképernyős monitoron végzi. A legtöbb alkatrész programozása közvetlenül a gépen történik, egyébként pedig a CAD-modell alapján a CAM-programon keresztül a programozóhelyen, majd ezt követően kerül az NC-program a hálózaton keresztül a gépre a gyártáshoz. A CAD/CAM-hez tartozó WinMax interfész kiválóan működik, szilárd alapot jelent a mindennapi munkában.

WinMax vezérlés érintőképernyős monitorral
WinMax vezérlés érintőképernyős monitorral

Értékes az Ultimotion funkció, amely a mozgások időtakarékos egymásutániságáról és a gyártás zökkenőmentességéről gondoskodik, különösen olyan alkatrészek esetében, amelyeknél összetett szabad formájú felületek megmunkálására van szükség. Erich Mittermaier ügyvezető szerint „a megtakarított megmunkálási idők összeadódnak, és ez akár többórás, a legkedvezőbb esetben pedig akár 50 százalékos csökkenést is jelenthet az üzemidőben, különösen trochoidális marásoknál a számtalan visszahúzó és fogásvételi mozgás miatt, amelyek alkatrészenként a teljes szerszámút felét is kitehetik, miközben a marószerszámok nem végeznek forgácsolást.” Ráadásul a gép napi beállítása teljes mértékben ugyanaz marad; egyszer kell csak beállítani, és az Ultimotion a háttérből működni fog.

(forrás: Hurco/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés