Szeszámgépek

Ötoldalú szimultán megmunkálás

A DMG MORI hagyományos tél végi pfronteni házi kiállításán idén is több világújdonságot mutattak be, köztük a harmadik generációs DMU 50 öttengelyes megmunkálóközpontot.

hirdetés

A DMU 50 szerszámgép hagyományosan a DMG Mori öttengelyes portfóliójának sikerterméke, amely gyártójának az öttengelyes marás területén szerzett több mint 20 éves tapasztalatát tükrözi. A fejlett technológiát alkalmazó, kis beruházási költséggel elérhető megmunkálóközpont most új generációjához érkezett. A februári házi kiállításon a nagyközönség elé tárt kompakt DMU 50 3rd Generationnel a neves szerszámgépes vállalat a különleges, jövőbe mutató technológiák révén új standardot állított fel a szimultán ötoldalú-öttengelyes megmunkálásban.

DMU 50 3rd Generation szimultán ötoldalú-öttengelyes megmunkálóközpont (forrás: DMG Mori)
DMU 50 3rd Generation szimultán ötoldalú-öttengelyes megmunkálóközpont (forrás: DMG Mori)

Megnövelt elfordulási tartományú asztalával, erősebb orsójával és innovatív hűtési koncepciójával a függőleges megmunkálóközpont számos ágazatban növeli a versenyképességet. Alkalmazási lehetőségei az általános megmunkálási feladatok és az oktatási felhasználás mellett a repülőgép-, az egészség- és az autóiparhoz hasonlóan igényes ágazatok feladataira is kiterjednek.

Alkatrészek széles skálája

A 650 mm×520 mm×475 mm mozgástartománynak és a munkadarabok akár 300 kg-os tömegének köszönhetően a harmadik generációs DMU 50 az alkatrészek széles skáláját lefedi. A –35°/+110°-os elfordulási tartományúra növelt NC billenő körasztal csak fokozza ezt a sokoldalúságot. A 42 méter/perces gyorsbeállás és a percenkénti 30-as fordulatszámú forgó-billenő tengely biztosítja a megfelelő dinamikát a szimultán ötoldalú-öttengelyes megmunkáláshoz.

A szigorú követelményeket támasztó munkadarabok is elkészíthetők
A szigorú követelményeket támasztó munkadarabok is elkészíthetők

A 15 000 fordulat/perc fordulatszámú speedMaster inline orsón felül a felhasználó választhat akár 20 000 fordulat/perc sebességű motororsót is. A gép standard változata 30 szerszámtartó hellyel rendelkezik, ám opcionálisan 120-as szerszámtár is választható hozzá.

Egyrészes gépágyának és innovatív hűtésének köszönhetően a DMU 50 3rd Generation pontossága kisebb 6 µm-nél, ami egyedülálló a maga szegmensében. Közvetlenül hajtott golyósorsók és mind az öt tengelyen elhelyezett közvetlen útmérő rendszerek egészítik ki a nagy pontosságú gép felszereltségét. A megmunkálóközpont hűtőközegtartállyal és szerszámbemérővel is felszerelhető.

Optimalizált kialakítás

A DMU 50 3rd Generation megalkotásánál a modern dizájnra és a felhasználóbarát működtetésre is jelentős súlyt helyeztek. A munkatér nagy, könnyen nyíló ajtaja 876 mm szélességével a frontoldalról akadálytalan elérést tesz lehetővé még automatikus megoldások kombinálásakor is. Az asztal ergonomikus betöltési magassága 800 mm. A gép optimalizált kialakítása az olyan kiegészítő elemekre is kiterjed, mint a vezérlőegység, a munkafolyadék tárolója, az olajköd-leválasztó, a hőcserélő és a hűtőegység.

A megnövelt tartományban billenő körasztal fokozza a sokoldalúságot
A megnövelt tartományban billenő körasztal fokozza a sokoldalúságot

A korszerű vezérlés opciói közé tartozik a 21,5"-os Ergoline kezelőfelület Celosszal és Siemens 840D solutionline megoldással, valamint a 19"-os Ergoline Heidenhain TNC 640 vezérlővel. A DMG Mori különféle automatizálási lehetőségeket is kínál a harmadik generációs DMU 50 számára, így például munkadarab- és palettakezelő rendszert, amely a jövőorientált űripar, orvostechnika, gépjárműgyártás és energetikai szektor követelményeinek is megfelel – azoknak a gyakorlatorientált igényeknek, amelyeket már a gép tervezése során szem előtt tartottak. Ezzel minden esély megvan arra, hogy a DMU 50 az új változatban is a gyártó legkedveltebb öttengelyes modellje marad.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés