Kenéstechnika

Optimalizált karbantartás testreszabott szolgáltással

A karbantartási folyamatok optimalizálása, az energiafelhasználás és a kopás csökkentése nem képzelhető el a kenőanyagok helyes alkalmazása nélkül.

hirdetés

Hogyan lehet a kenési folyamatokat a karbantartás keretében optimalizálni? Miként biztosíthatók a hosszú karbantartási időközök? Csökkentheti-e a kenőanyagok helyes alkalmazása az üzemi költségeket? Hogyan lehet a nem tervezett leállásokat elkerülni, és mit nyújt a berendezésállapot biztonsága? A gépek üzemeltetői folyamatosan szembesülnek ezekkel a kérdésekkel, és a karbantartókkal és a minőségbiztosítási vezetőkkel közösen keresik, hogyan lehetne a karbantartási folyamatokat optimalizálni, az energiafelhasználást és a kopást csökkenteni. Mindezen célok eléréséhez nagy figyelmet kell fordítani a kenőanyagok helyes alkalmazására.

A kenőanyag-specialista Klüber Lubrication hosszú ideje támogat számos vállalatot a karbantartás optimalizálásában. A KlüberEfficiencySupport formájában egy olyan moduláris szolgáltatást fejlesztett ki, amely az egyszerű kenőanyag-ajánlásokon messze túlmutat. A két leggyakrabban igényelt modul, a KlüberMaintain és a KlüberEnergy összefogja az összes tanácsadási szolgáltatást az energiahatékonyságot és karbantartást illetően.  

Biztonság profi kenési tervvel

A Klüber Lubrication szakértői a vállalatokkal közösen elemzik az üzemben található gépeket, meghatározzák az összes kenési helyet, valamint az alkalmazott kenőanyagokat. Ezen információk segítségével egyedi üzemi kenési terv készül. Ebben minden egyes kenési hely optimális kenőanyag-mennyisége és felviteli módszere rögzítésre kerül. Az elérhető megtakarítások és optimalizálások mérhetővé és áttekinthetővé vállnak. Ezen túl a Klüber Lubrication folyamatos, egységes jelölési rendszert biztosít a kenési helyekhez és az ott alkalmazott termékekhez. Ezáltal elkerülhető a helytelen kenőanyag alkalmazásból adódó termeléskiesés.

Átfogó szaktanácsadás a lehető legjobb karbantartási megoldás kidolgozásához
Átfogó szaktanácsadás a lehető legjobb karbantartási megoldás kidolgozásához

Hogy ez konkrétan hogyan működik, egy élelmiszeripari példán keresztül szemléltetjük. Az első analízis során 600 kenési hely és közel évi 13 000 kenési tevékenység 450 óra karbantartási időráfordítással került meghatározásra. Az ügyféllel közösen több lépésben történt a karbantartás optimalizálása. Az ásványi olajokról teljesen szintetikus olajokra való átállással sikerült a karbantartási intervallumokat meghosszabbítani, és a munkaráfordítást évi 120 üzemórára csökkenteni. Továbbá automatikus kenőanyag-adagolókat szereltek fel, amelyekkel a kenési tevékenységek számát több mint 70 százalékkal, mintegy 3400-ra sikerült csökkenteni.

Kifejezetten a termelés magas kapacitáskihasználtsága mellett segít a KlüberMaintain elkerülni a költséges gépkiesést, valamint a karbantartás miatti leállást.

Csökkenő költségek, nagyobb védelem

Az energiaköltségek vállalati szinten nemcsak jelentős részét képezik az üzemi költségeknek, hanem az energiafelhasználás terheli egyidejűleg a cég CO2-mérlegét is. Számos megvalósult projekt tapasztalata azt mutatja, hogy a nagy értékű speciális kenőanyagok és a KlüberEnergy szolgáltatás kombinációjának jelentősebb a hatása, mint tisztán a kenőanyagváltásnak. A Klüber Lubrication esetében az első szaktanácsadást minden esetben megelőzi a fennálló állapot átfogó vizsgálata minden befolyásoló tényező figyelembevételével. Az eredeti állapot energiafelvételének mérése után a szakértők által javasolt megoldás gyakorlati kivitelezése, majd annak analízise következik. Ezt követően a partner részletezett jelentést kap a konkrét energiamegtakarítási eredményekről. Ezek a cég egyéb alkalmazásaira is átültethetők, és a megtakarítások rövid időn belül megtöbbszörözhetők. Összegezve, az energiafogyasztás mérséklése a környezetre gyakorolt kedvező hatásában és az üzemi költségek fenntartható csökkentésében nyilvánul meg. 

A KlüberEnergy szolgáltatás az energiaköltségek mérséklését tűzi ki célul (forrás: Klüber Lubrication)
A KlüberEnergy szolgáltatás az energiaköltségek mérséklését tűzi ki célul (forrás: Klüber Lubrication)

Webalapú erőforrás-menedzsment

Az a magas mérce, amelyet a Klüber Lubrication a kenőanyagok fejlesztésében és gyártásában felállít, érvényes a KlüberEfficiencySupport minden szervizmoduljára is. A legújabb modul az EfficiencyManager. A webalapú szoftvermegoldás a vállalatoknak egyszerű erőforrás- és karbantartás-menedzsmentet biztosít. A cégek (mérettől függetlenül) a teljes gyártási struktúrát – telephelyeket is magukba foglalva – le tudják képezni. Ezzel az eszközzel minden végrehajtott karbantartási tevékenységet és a gépekhez kapcsolódó lényeges információt dokumentálni lehet, és ez biztonságot nyújt az auditok vagy törvényi előírások tekintetében. A belépő verzió díjmentes, és ideális belépést jelent az ipar 4.0-ba. A szoftver könnyen kezelhető, nem igényel kiegészítő képzést.

(forrás: Klüber Lubrication/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés