Fiberlézervágók

Nincs elég embere?

A hazai gyártó cégeknél egyre növekszik a munkaerőhiány, ezzel párhuzamosan a bérmunkaigény is tovább nő. A nem megfelelő számban rendelkezésre álló munkaerő ellensúlyozására fokozott az érdeklődés az automatizálható gyártási folyamatok iránt, amelyekkel megvalósítható a jobb ellenőrizhetőség és a hatékonyság növelése is.

hirdetés

A robotizált gépek után már az interaktív automata, figyelő és értékelő, valamint beavatkozó rendszerek kapják a főszerepet, amelyeknek része a gépek egymás közötti kommunikációja is. Az idén húszéves fennállását ünneplő Ge-Co Hungary Kft. Baykal gyártmányú gépekkel kínál megoldást a problémára. A nagy múltú török szerszámgépgyár a legmodernebb innovatív technológiákat építi gépeibe. Precizitásban, megbízhatóságban abszolút versenyképes a választéka, termékei árfekvésben pedig lekörözik a nyugati, prémiumkategóriás versenytársaikat.  

Nagy szériák gyors legyártása

A Baykal BLS-N 1530 típusú, 4 kW-os, lemezadagolóval, cső- és zártszelvényvágó funkcióval rendelkező, a lézernyaláb irányítására száloptikát alkalmazó, azaz fiberrendszerű lézersugaras vágógép bátran terhelhető. Lemezadagolójával nagyfokú önállóságot, cső- és szelvényvágó funkciójával sokoldalúságot kínál, az egyik funkcióról a másikra való átállás rendkívül gyors és egyszerű. A lemezadagoló torony nyolc rekeszben képes tárolni, és innen adagolja a maximum 1500 mm×3000 mm×20 mm-es lemezeket. A rekeszenkénti maximális terhelhetőség 3000 kg, az emelési sebesség 30 m/min. A gép a csövet vagy a zártszelvényt 80 mm-től 300 mm átmérőig tudja befogadni és megmunkálni akár 3000 mm hosszúságban. A cső- és zártszelvényvágó állomás ±720°-ban képes elforgatni 215 kg maximális tömeget. A rögzítés manuális tokmányban történik.

A lézervágás sokoldalúságát fokozza a nyolcrekeszes lemezadagoló torony (forrás: Ge-Co)
A lézervágás sokoldalúságát fokozza a nyolcrekeszes lemezadagoló torony (forrás: Ge-Co)

A távvezérlésű diagnosztikai funkciókkal felszerelt berendezés kezelése az érintőképernyőnek köszönhetően egyszerű és átlátható. A rendkívül energiatakarékos fiberlézer segítségével főként kisebb anyagvastagságnál jelentősen, akár 30 százalékkal nagyobb vágási sebesség érhető el, mint a CO₂-gépek használatával. A technológia egyszerűsége miatt a karbantartási költségek is alacsonyabbak, nem beszélve arról, hogy a lézerfényt előállító diódamodulra több mint 100 ezer üzemórás élettartamot ad meg a gyártó.

A BLS-N 1530 vágási kapacitása normál acél esetében 20 mm, rozsdamentes acélnál 12 mm, aluminimumnál 12 mm, réznél 6 mm, sárgaréznél pedig 4 mm.

A karbantartást csak minimálisan igénylő gép kitűnik 500 ezer euró alatti árával is, amely a szokásosnál gyorsabban megtérül 24 órás kihasználtságának köszönhetően. Ha viszont nem bérgyártásban, hanem saját megmunkálásban gondolkodik egy vállalkozás, arra is létezik jó megoldás.  

Saját kézben a gyártás

Aki tartani akarja a lépést a gyártási iparággal, és maga szeretné gyártani termékeit, annak jó választás a Baykal kínálatából a 2 kW-os, szintén fiberlézeres BLS 1530 vágógép. A berendezés olyan változatos anyagok megmunkálására alkalmas, mint a vörös- és a sárgaréz (mindkettő maximum 3 mm vastagságban), a normál acél (15 mm), a rozsdamentes acél (8 mm) vagy az alumínium (6 mm). A 2 kW-os lézerforrás teljesítményének köszönhető, hogy akár 15 mm-es acéllemez is vágható. A gép 1500 mm×3000 mm-es lemeztáblák megmunkálására képes.

Ha nincs elég ember, megoldás lehet a bérgyártás és a saját megmunkálás fiberlézervágóval
Ha nincs elég ember, megoldás lehet a bérgyártás és a saját megmunkálás fiberlézervágóval

Ennél a berendezésnél szintén elmondható, hogy jelentősen nagyobb vágási sebesség érhető el vele, mint a CO2-gépekkel, illetve alacsonyabb az üzemeltetési költsége is. Vékony réz-, alumínium- és titánlemezek vágása esetén nagy sebességekkel lehet dolgozni alacsony költségek mellett. A fiberlézerforrásnak köszönhetően jelentősen alacsonyabb hűtési és energiaköltségek mellett üzemeltethető a gép. A Baykal BLS lézergép könnyen kezelhető, távvezérléssel elérhető diagnosztikai funkciókkal rendelkezik. Érintőképernyős Beckhoff vezérlővel látták el, amelyet akár egy vékony kesztyűben, egyszerre öt ujjal vagy két kézzel is kezelhetünk. A használhatóságot nemcsak ez, hanem a tükröződésmentes monitor is segíti. A diódamodul több mint 100 ezer üzemórás élettartama ebben az esetben is fennáll.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés