A fémforgácsolás szakértő márkái a Ceratizit-csoportban

Négy szakértő, egy szakterület

A Ceratizit-csoport a világ négy vezető szakértő márkáját egyesítve szilárdítja meg és fejleszti tovább az ügyfeleknek nyújtott támogatását gépészeti és gyártási területeken. Az új Team Cutting Tools a négy szakértő márka, a Cutting Solutions by Ceratizit, a Komet, a Klenk és a WNT szakértelmét egyesítve nemcsak szerteágazó ismereteket kínál a forgácsolás területén, hanem a piac egyik legátfogóbb termékválasztékát is. (x)

hirdetés

A Cutting Solutions by Ceratizit innovatív forgácsolási megoldások fejlesztője és gyártója a váltólapkák és a tömör keményfém szerszámok területén. Ügyfelei között alumíniumfelnik és tárcsafékek eredeti gyártói (OEM-ek), illetve energetikai és vasúti ellátási láncok különböző vállalatai is megtalálhatók. Több mint 600 szabadalmával és 100 kutatás-fejlesztési területen dolgozó alkalmazottjával a Cutting Solutions by Ceratizit igazi újító a forgácsolószerszámok gyártásában.

A Komet vezető technológiai vállalat a nagy pontosságú fúrás, dörzsárazás, marás, menetkészítés és mechatronikai szerszámok területén. A vállalatcsoport többi tagjához hasonlóan a Komet is innovációjának és minőségének köszönhetően fejlődött, és így vált az ügyfelek egyedi követelményeihez igazodó megoldások élenjáró fejlesztőjévé, illetve a prémiumminőségű forgácsolószerszámokat igénylő vállalatok ellátójává, kiemelt figyelmet fordítva a gépjárműiparra.

 

A WNT ágazatvezető kiszolgálást nyújt ügyfeleinek európai elosztóhálózatán és műszaki értékesítő leányvállalatain keresztül. Az iparág legnagyobb, több mint 55 000 termékből álló választékának másnapi kiszállítását biztosító egyedi működése lehetővé teszi, hogy ügyfelei mindig a fémforgácsolás hatékonysági élvonalában maradjanak.

A Klenk a repüléstechnikai ágazatra összpontosít, ahol vezető pozíciót tölt be a forgó szerszámok alkalmazásaiban (fúrás, marás, dörzsárazás, süllyesztés). Termékeinek nagy része a világ különböző tájain működő ügyfelek egyedi igényei szerint készül, a Klenk különböző anyagtípusok (szénszálas, titán, alumínium és acél) megmunkálásában szerzett szaktudását felhasználva.

Ceratizit – keményfém iránti szenvedély és úttörő szellem

A Ceratizit közel száz éve végez úttörő munkát a forgácsoláshoz és a kopás elleni védelemhez használt keményanyagú ambiciózus megoldások területén. A magánkézben lévő, luxemburgi székhelyű vállalat nagymértékben szakosodott, keményanyagból készült forgácsolószerszámokat, lapkákat és rudakat, valamint kopóalkatrészeket fejleszt és gyárt. A kopóalkatrészek több alkalmazási területén is piacvezető csoport sikerrel fejleszt új típusú keményfém-, cermet- és kerámiaminőségeket, például fa- és kőmegmunkáláshoz.
Több mint 9000 alkalmazottjával, világszerte 34 gyártóüzemével és több mint 70 fióktelepből álló értékesítési hálózatával a Ceratizit-csoport a keményfémágazat globális szereplője. A vezető technológiájú cég folyamatos kutatási és fejlesztési befektetéseket végez, és több mint 1000 szabadalom tulajdonosa. Innovatív keményfémmegoldásait többek között a gép- és szerszámgyártásban, a gépjárműiparban, a repüléstechnikai ágazatban és a gyógyászatban használják.
A nemzetközi tevékenységű Ceratizit-csoport négy divíziója a Cutting Solutions by Ceratizit, a Hard Material Solutions by Ceratizit, a Tool Solutions by Ceratizit és a Toolmaker Solutions by Ceratizit. Emellett a keményfémgyártó irányítása alatt áll a WNT és a CB-Ceratizit leányvállalat, illetve a szerszámgyártó Günther Wirth, Promax Tools, Klenk, Cobra Carbide India, Becker Diamantwerkzeuge és Best Carbide Cutting Tools is.

„A Ceratizit-csoport világszerte elismert, innovatív forgácsolási megoldásokat fejleszt, amelyek lépéselőnyben tartják ügyfeleit a versenytársakkal szemben. A négy szakértő márkát egy ernyő alatt összefogva a csoport jelentős előnyöket tud kínálni az ügyfeleinek. A cég vonzó, integrált szolgáltatások egyik legszélesebb választékát kínálja a piacon. Hatékony értékesítés, vezető szakértelem a jövő technológiáiban (a digitalizálástól a nanotechnológiáig) és sokéves, mélyreható iparági tapasztalat, egy helyen” – mondta Győrvári Péter, a Ceratizit Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. (x)

A cikk eredetileg a GyártásTrend májusi lapszámában jelent meg.

További információ a Ceratizit oldalán található. 

(forrás: Ceratizit-csoport/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés