Hatékonyság

Nagy teljesítményű tisztítókendők

Növelje a termelékenységet egy olyan eszközzel, amely mindig kéznél van! (x)

hirdetés

A hazánkban is egyre népszerűbb lean menedzsment és az úgynevezett 5S módszer évek óta alkalmazott vállalatirányítási filozófia, amely a hatékony munkavégzési kultúra kialakítását célozza meg és alkalmazza vezetői és dolgozói szinten. Van azonban egy olyan rejtett terület, ahol elsőre nem is gondolnánk, mégis kézzelfogható eredményeket érhetünk el hatékonyság- és termelékenységnövelés terén.

Az európai ipari vállalatok tavaly 140 milliárd eurót költöttek technológiai fejlesztésre, rengeteg komplex projektet vezettek be, de kevesen néztek az olyan háttértevékenységekben rejlő lehetőségek részleteibe, mint a karbantartás és a tisztítás: igen, a gépek megfelelő takarításával az adott feladatra kiválasztott legjobb kendővel és praktikus, mindig kéznél lévő adagolókkal a munkatársak arra fordíthatják energiájukat, ami igazán fontos: a termelésre. Nem veszítenek értékes perceket azzal, hogy fel-alá járkálnak a megfelelő tisztítóeszközök után kutatva, az üzem területén felhalmozott rongykupacok pedig nem jelentenek többé egészség- és munkavédelmi, valamint biztonsági kockázatot.

Minden figyelem a termelésre koncentrálható (forrás: SCA Hygiene)
Minden figyelem a termelésre koncentrálható (forrás: SCA Hygiene)
 

A Swerea Research Institute független kutatóintézet tesztjein a Tork nagy teljesítményű tisztítókendők termelékenységnövelésre gyakorolt hatását vizsgálták a különféle rongyokhoz képest. A teszteken többek között a festékek és egyéb anyagok eltávolításához szükséges időt mérték le:

 

A rongyokhoz képest tisztítókendőkkel az oldószer felhasználás mennyisége is lényegesen kevesebbnek bizonyult, ami nemcsak költségcsökkentő, de környezetkímélő is:

 

A munkatársaknak is kevesebb erőfeszítésbe telt a szennyeződés eltávolítása, ezáltal hatékonyabban végezték munkájukat:

 

 

Gyorsabb tisztítás

A Tork exelCLEAN szabadalmaztatott habszövet technológiát alkalmazó tisztítókendőivel a rongyokhoz és bérrongyokhoz képest gyorsabban érhető el professzionális eredmény, csomagolásuk révén könnyebben szállíthatók és tárolhatók.

Kevesebb helyigény

Az új, tömörített Tork csomagokkal ötször annyi hely takarítható meg, mint a terjedelmes rongykupacokkal, így több hely marad a munkaeszközök és a legyártott termékek tárolására, a lean menedzsment irányelv tehát a helykihasználás szintjén is érvényre jut.

Csökken a hulladék mennyisége

Egy rongy átlagosan nyolcszor nehezebb, mint egy Tork tisztítókendő, melynek használatával tehát a hulladékkezelési költségek is csökkenthetők akár 85%-kal.

A Tork tisztítókendők révén a tisztítási folyamatok hatékonyabbá tehetőek, így az 5S rendszer folyamataiba illeszthetők:

  1. Szortírozás (Sort) A Tork segít kiválasztani a célnak megfelelő terméket minden munkaállomásra, miután a szükségtelen eszközök eltávolítása megtörtént
  2. Szisztematikus rend (Set in order) A tisztítókendőket az adagolókban tárolva fenntartható a higiénia, és megakadályozható a rendezetlenség.
  3. Tisztítás (Shine) Elkerülhetővé tehetőek az előre nem tervezett karbantartási leállások. A tisztítókendők a munkaállomásokon elhelyezve biztosítják a tiszta munkakörülményeket, valamint a szivárgások és hibák gyors kiküszöbölését.
  4. Standardizálás (Standardise) A legjobb munkamódszerek támogatása a megfelelő és mindenki által átlátható tisztítókendő rendszerekkel.
  5. Fenntartás (Sustain) A Tork segít elvégezni a rendszeres ellenőrzést a megfelelő eljárások értékelésére és megőrzésére vonatkozóan.

Kérjen igényeire szabott tanácsadást szakértőinktől és ingyenes termékmintát: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: SCA/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés