Megmunkálás

Nagy nyomású hűtés menetesztergálás közben

A Seco Tools korábban már bemutatta a menetesztergálásnál használt hasábkések hűtéséhez alkalmazott Jetstream Tooling nagynyomású hűtési technológiát. Az új kínálat külső alkalmazásra szánt hasábkéseket, belső alkalmazású fúrórudakat, valamint Steadyline rudakkal használatos GL-fejeket foglal magában.

hirdetés

A Jetstream Tooling menetesztergálási befogók nagynyomású hűtőfolyadék-sugarat (akár 150 bar/2175 psi vagy tömlős csatlakozás esetén 275 bar/3988 psi hűtőfolyadék-bevezetéssel) irányítanak a vágóélhez közeli optimális területre, ezzel lehetővé téve a forgács elvezetését vagy terelését a vágóterülettől. A szerszámbefogók 22 külső, 28 belső és 14 GL-fejes típusban állnak rendelkezésre, 16-os, 22-es és 27-es lapkafészekméretben.

A titánból és hasonló anyagokból készült alkatrészek esetében a Jetstream Tooling technológia akár a menetesztergálás során létrejövő szívós forgácsok megtörésére is képes, így meghosszabbítja a szerszám élettartamát. Acél és korrózióálló acél menetesztergálása esetén az új szerszámok által kínált fejlettebb forgácsirányítási képesség akár 30–60%-kal nagyobb potenciális esztergálási sebességet tesz lehetővé – a menetfelület minőségének romlása nélkül.

A Jetstream Tooling technológia akár a menetesztergálás során létrejövő szívós forgácsok megtörésére is képes (forrás: Seco Tools)
A Jetstream Tooling technológia akár a menetesztergálás során létrejövő szívós forgácsok megtörésére is képes (forrás: Seco Tools)


A hasábkések Jeti és Duojet funkcióval is rendelkeznek. A Jeti funkció tömlős csatlakozás nélkül vezeti át a hűtőfolyadékot a késen, a Duojet pedig egy vagy több hűtőfolyadék-sugarat bocsát ki egy másik irányból. Ezen funkciók beépítése optimalizált hősemlegesítést, hatékony forgácseltávolítást, hosszabb és kiszámíthatóbb szerszám-élettartamot, valamint jobb minőségű menetfelületet biztosít a menetesztergálási folyamatok során.

A Jeti funkció hasábkésekkel történő használatához adapterekre van szükség. A megújult kínálat magában foglal homlok- és csillagrögzítéses adaptereket a C5-ös, C6-os és C8-as Seco-Capto tornyokhoz, valamint csillagrögzítéses adaptereket a HSK-T 63 típusú, többcélú géporsó-csatlakozásokhoz. Az adaptereket a 20 és 25 mm-es hasábméretre tervezték.

(forrás: Seco Tools/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés