Megmunkálás

Nagy dobás a forgácsolástechnikában

A Stama MT gépsorozatának legutóbbi nagy ugrása a szeptemberi AMB kiállításon vált elérhetővé a nagyközönség számára. Az MT 733-as gépkonstrukciót mutatjuk be.

hirdetés

A Stama által újonnan kifejlesztett MT 733 moduláris koncepció a jövő automatizált, rugalmas és rendkívül termelékeny maró-eszterga központjainak iskolapéldája lett a nagy fúrás- és marásigényű komplett megmunkálás területén. A gépszerkezet fontos területeink teljes átgondolása új innovatív koncepciót eredményezett. Az új fejlesztések a rendkívüli rugalmasság és a kiemelkedő termelékenység közötti látszólagos ellentmondások feloldását célozzák.

A legfontosabb módosítást vesszük a legelejére: a Stama merev portálfelépítésre váltotta le a mozgó oszlopokat. Az ágyból és a portál(ok)ból álló gépváz precíziósan öntött polimerbetonból készült, amely jelentős hőelnyelő képessége (ezért alacsony termikus deformációja) és kiváló rezgéscsillapító tulajdonsága révén lett a szerszámgépgyártás egyik alapanyaga. A „ráncfelvarrás” egy egész gépsorozatot eredményezett, és létrejött az MT 733 négy alapkoncepciója: a 733 one, a 733 one plus, a 733 two és a 733 two plus.

MT 733 two öttengelyes maró-eszterga központ a jövő nagy fúrás- és marásigényű komplett megmunkálásához
MT 733 two öttengelyes maró-eszterga központ a jövő nagy fúrás- és marásigényű komplett megmunkálásához

MT 733 one Öttengelyes belépő verzió (x/y/z/A) egyetlen portállal, egy munkakamrával, egy maró- és egy esztergaorsóval, a hatodik oldal megmunkálási képessége nélkül. A géppel rúdalkatrészek, megközelítőleg 1 l/d viszonyszámmal rendelkező alkatrészek, például fűrészelt előgyártmányok, öntvények vagy félkész termékek munkálhatók meg.

MT 733 one plus Rugalmas gép hasonlóan egyetlen portállal, maróorsóval és munkakamrával, de a komplett hatoldalú megmunkáláshoz egy ellenorsóval kiegészítve. Opcionálisan tisztán pozicionálótengellyel az ellenorsón, vagy két teljes értékű esztergaorsóval a marás és az esztergálás tökéletes folyamatintegrációjához a fő- és ellenorsóhoz, beleértve a nagy pontosságú alkatrész-továbbítást.

MT 733 two Két-két portál, maróorsó, esztergaorsó és munkakamra a megnövelt termelékenységhez. Párhuzamos teljes körű munkavégzés a fő- és ellenorsón.

MT 733 two plus A két munkakamrának köszönhetően maximális termelékenység és rugalmasság, valamint integrált munkadarab-mozgatás egy központi fekvésű rakodózsilipen keresztül (a betöltés és a kirakás hátul történik, és teljesen független a forgácsolási folyamattól).

Az MT 733 építési sorozat négy alapverziója: MT 733 one (balra fent), MT 733 one plus (jobbra fent), MT 733 two (balra lent) és MT 733 two plus (jobbra lent)
Az MT 733 építési sorozat négy alapverziója: MT 733 one (balra fent), MT 733 one plus (jobbra fent), MT 733 two (balra lent) és MT 733 two plus (jobbra lent)

Az új fejlesztés során négy prioritást határoztak meg: a megnövelt statikus és dinamikus merevséggel elért nagyobb stabilitást, a kisebb mozgó tömegeknek köszönhető megnövelt dinamikát, a termikus stabilitással megemelhető precizitást és a gép nagyobb rendelkezésre állását a megbízhatóság növelése által. Ahhoz azonban, hogy egy már bevált alapkoncepcióra épült gép még igényesebb megmunkálási feladatokra váljon alkalmassá, rengeteg, a résztelekbe menő változtatást kellett végrehajtani.

Innovációs áttekintés

Portálkoncepció Nagyobb alapstabilitást kölcsönöz a gépnek. Valamennyi modell kevés számú alapmodulból építhető meg vagy alakítható át szimmetrikus és kompakt módon. A folytonos x tengely teszi lehetővé a munkadarab pontos, koncentrikus átadását az OP 10-ből az OP 20-ba. Mindez a 733-as sorozat esetében pozíció- és szögorientáltan, forgatás közben is végbemehet. A zárt teljesítménykör és a rövid emelőkarok garantálják a merevséget, ami így csak a z irányú túlnyúlási hosszon múlik. Ennek megfelelően a lineáris hőtágulás megbízhatóan kompenzálható. A megmunkálási folyamatok mindkét munkakamrában optimális módon választódnak szét. A polimerbeton jelentős hőelnyelő képesség mellett is kiváló rezgéscsillapító tulajdonságokkal rendelkezik.

Merevség Tanulmányok bizonyítják, hogy a gép merevsége a portálkoncepciónak és a polimerbeton öntvénynek köszönhetően növekedni tudott, a korábbi konstrukcióval összehasonlítva statikusan mintegy 86, dinamikusan pedig 70 százalékot.

MT 733 two: két független munkakamra, két portál egymással szemben, két függőleges maróorsó és két esztergaorsó (forrás: Stama)
MT 733 two: két független munkakamra, két portál egymással szemben, két függőleges maróorsó és két esztergaorsó (forrás: Stama)

Termikus stabilitás A polimerbeton gépágy öntése során hűtőtekercsek kerülnek behelyezésre, amelyek aktív hűtésre szolgálnak. A fókuszpontok a lineáris vezetékekre, a forgácskihordó spirálra, a portáloszlopokra és a hűtőközeg bemeneti helyére kerültek.

Maróorsók A Chiron-csoporton belül kifejlesztett új generációs, még erősebb maróorsók 28 000 1/min fordulatszámmal és akár 200 Nm nyomatékkal jellemezhetők. A patronos szerszámbefogóval szerelt, termikusan semleges orsók tökéletesen hűtőköpenybe zártak. Szintén új elem a mechanikus befogás, amely az eddigi „vezérlésorientált esztergálással” szemben lényegesen nagyobb stabilitást és erőteljesebb anyagleválasztási folyamatot biztosít mereven rögzített szerszámokkal.

Alaptartó A Stama a pontosabb HSK-T- (HSK-A kompatibilis) szerszámtartóra váltott. A precíz szerszámvezetéshez PSC-63- vagy Capto C6-befogók állnak rendelkezésre.

B tengely A fejlesztő egy különleges innovációt hajtott végre a B tengelyen az esztergáláshoz. A korábban alkalmazott csigahajtás helyett a Wittenstein kompakt és nagy teljesítményű Galaxie direkthajtásait építették be. A Stama számára ez a korlátok nélküli, dinamikus szimultán öttengelyes megmunkálás felé tett lépésnek tekinthető. Az alapelv nagy merevséget képes biztosítani, és a vonalvezetés helyett a sokszög-geometriából fakadó felületvezetésnek köszönhetően a teljes élettartam alatt garantált a holtjáték-, az utánállítás- és a kopásmentesség.

Y tengely Az y tengely opcionálisan rendelhető lineáris közvetlen hajtással. Ennek eredményeképpen tovább növekedett a funkcionalitás a kerekítés és különösen a nem kerekre esztergálás esetében.

Automatizálási koncepciók A belépőszintű megoldásoktól (pneumatikus tengely) az integrált, teljes automatizálásig rúdalkatrészekhez és megközelítőleg 1 l/d viszonyszámmal rendelkező alkatrészekhez mindkét irányban (balról jobbra és elölről hátra) rendelkezésre állnak. Az MT 733 two esetében például: anyagáramlás balról jobbra – az előgyártmány betöltése a rúdalapanyag-tárolóból vagy a rakodóberendezésből, az elkészült alkatrészek kitöltése egy- vagy kéttengelyes kirakodó portálon keresztül. Az MT 733 two plus esetében: kombinált gép – a rúdalapanyag-tárolón keresztüli betöltése. A megközelítőleg 1 l/d viszonyszámmal rendelkező alkatrészek előgyártmányai az y irányú rakodógépen keresztül kerülnek ki- és betöltésre. Mindezt a mindkét munkakamrához újonnan tervezett zsilipek teszik lehetővé.

Modern folyamatirányítás nagy érintőképernyővel és kontextusfüggő információkijelzéssel
Modern folyamatirányítás nagy érintőképernyővel és kontextusfüggő információkijelzéssel

Szerszámtár Stama-specifikus láncos szerszámtár, amelyet teljesen újraterveztek 36 vagy 64 szerszám számára. Újnak számít a forgácsok, illetve a hűtő- és kenőanyag ellen védő teljes tokozás, valamint a szenzorosan ellenőrzött láncfeszítés, amely automatikusan vagy manuálisan is állítható (figyelmeztetés a CNC-vezérlőben). A meghajtás a pozicionálási hibák megszüntetése érdekében a frontoldalon helyezkedik el.

Minden szenzoradat I/O-Linken keresztül kérhető le. Az érzékelők Profinet buszrendszeren keresztül csatlakoznak, ami jelentősen lerövidíti az üzembehelyezési időt.

A vezérlőszekrény szabadon áll, és egy kábelhídon keresztül csatlakozik, így optimálisan elrendezhető.

Modern érintőképernyő A vezérlők és a hajtástechnika a Siemenstől, opcionálisan a Fanuctól származik. A kontextusérzékeny információkat megjelenítő vezérlőpanel az egész x tengely mentén mozgatható, és igény szerint vízszintes billentyűzetet is tartalmaz.

Az MT 733 two az akár 1 méter hosszú és 102 mm átmérőjű rúdalkatrészeket is forgatja
Az MT 733 two az akár 1 méter hosszú és 102 mm átmérőjű rúdalkatrészeket is forgatja

Digitalizálás és ipar 4.0 koncepció A Stama számos alkalmazásalapú szoftvereszközt kínál a gép teljes életciklusa alatt SmartLine gyűjtőnév alatt. A ConditionLine eszköz hozzáférést biztosít a vezérlési adatokhoz, leolvashatóvá teszi a tengelyterheléseket és az integrált mérőrendszereket, ami alapján körkörösségi tesztek hajthatók végre a holtjáték megállapításához (Condition Monitoring). Az ügyfelek számára magas színvonalú műszaki rendelkezésre állás vagy a távoli asszisztencia keretein belül prediktív karbantartás és adatelemzés is elérhető.

Kulcsrakész megoldások a jelen és a jövő elvárasaihoz

A Stama a legapróbb részletekig közreműködik a 8-tól 102 mm-ig tartó átmérőjű rúdalkatrészek és 250 mm-es átmérőig tartó, megközelítőleg 1 l/d viszonyszámmal rendelkező alkatrészek teljes körű hatoldali megmunkálásának optimalizálásában. Két tipikus alkatrész – egy klasszikus szerszámtartó és egy esztergakés – NC-programjainak szimulációja két számjegyű százalékos csökkenést mutatott a ciklusidőben (10-15 százalék a jelenlegi géphez képest). Ennek okai az esztergálási és marási folyamat nagyobb anyagleválasztási sebességében, valamint a nem produktív időtartamok, például a munkadarab-átadás, illetve be- és kirakodás lerövidítésében rejlenek.

„A továbbfejlesztett komplett megmunkálással az új építési sorozat jelentősen kiszélesítette a teljesítményhatárokat – jelentette ki Guido Spachtholz vezérigazgató. – A már meglévő piacainkon kívül a lefejtő megmunkálás terén is megjelentünk, és a jelentősen megnövekedett esztergálási kompetenciánknak köszönhetően az esztergaközpontok között is felvettük a versenyt mind az ár, mind a teljesítmény terén. Mindent egybevéve az új sorozatban számos Stama- és némi Chiron-fortély található, amelyek révén az ügyfelek teljes körű üzleti know-how-t kapnak a csomagban a későbbi folyamatoptimalizációkhoz. Összességében az új fejlesztésünk nagy dobásnak számít a forgácsolástechnikában.”

Helmut Damm, Stama
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés