Additív gyártás

Bírja a strapát a nyomtatott gázturbina lapát

Díjat nyert a Siemens Az "év háromdimenziós nyomtatási alkalmazása" kategóriában egy iparági nemzetközi versenyen. A vállalat a világon elsőként tesztelt sikeresen additív gyártási (AM) technológiával készült gázturbina lapátokat. 

hirdetés

A díjat Michael Petch, a '3Dprintingindustry.com' online hírforrás főszerkesztője adta át a Siemens képviselőinek az Egyesült Királyságban, Londonban rendezett ünnepségen, az additív gyártási iparág nemzetközi szakértőinek jelenlétében.

Az idei év egy korábbi időpontjában a Siemens bejelentette, hogy áttörést ért el a háromdimenziós nyomtatás területén: egy nemzetközi projekt csoport, melynek tagjai között megtaláljuk a svédországi Finspångból, az Egyesült Királyság területén levő Lincolnból és a németországi Berlinből érkezett Siemens mérnököket, valamint a Materials Solutions (Worcester/Egyesült Királyság) szakértőit, sikeresen befejezte az első, additív gyártási (AM) technológiával előállított gázturbina lapátok teljes terhelésű teljesítményvizsgálatát. Az utóbbi hetek során a '3Dprintingindustry.com' – az iparág vezető online hírforrása – olvasói úgy szavaztak, hogy ez a teljesítmény tekinthető az év legjobb háromdimenziós nyomtatási alkalmazásának az additív gyártás egyik legnagyobb kihívást jelentő területén.

Phil Hatherley, a Siemens Materials Solutions üzletágának vezérigazgatója átveszi a díjat
Phil Hatherley, a Siemens Materials Solutions üzletágának vezérigazgatója átveszi a díjat


"Nagyon örülünk, hogy háromdimenziós nyomtatással készült turbina lapátjainkért megkaptuk ezt a díjat, és különösen büszkék vagyunk arra, hogy a szavazatok az additív gyártási közösség tagjaitól érkeztek" – mondta Phil Hatherley, a Siemens Materials Solutions üzletágának vezérigazgatója. 

Az additív gyártásban megvan az a lehetőség, hogy a gázturbina alkotóelemek előállításának kulcsfontosságú technológiája legyen. A Siemens már a kezdetektől fogva beruházott ebbe az innovatív technológiába, jelenleg pedig az alkalmazott eljárások iparosítása és üzleti alapokra helyezése érdekében tesz erőfeszítéseket. A díjnyertes turbinalapátok mellett a Siemens égőcsúcsok és fúvókabetétek gyártására és égőfejek javítására használja ezt az innovatív technológiát. A szakértők nemzetközi csoportja, valamint a Svédországban, Németországban és az Egyesült Királyságban található innovációs központok az új tervezési lehetőségeket felhasználva további specifikus megoldásokon dolgoznak.

(forrás: Siemens/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés