Ipari tisztítás

Mire jó egy biológiai alkatrészmosó asztal?

Egyre szélesebb körben terjednek a környezetkímélő alkatrészmosó asztalok, amelyek biológiai úton bontják le a szennyeződéseket. Milyen esetekben lehet ezeket hatékonyan használni? Mit nyújtanak ezek az eszközök valójában? És mire nem jók?

hirdetés

A szokványos mosóasztalok oldószereket használnak, és alkalmazásuk során a dolgozók egészségét veszélyeztető gőzök keletkezhetnek. Az eszközöket csak védőkesztyűben és légzésvédő maszkban szabad használni. Ezekkel szemben a biológiai alkatrésztisztító berendezések nyújtanak alternatívát. A MEWA Bio-Circle mosóasztal például olyan tisztítófolyadékot használ, amelyben mikroorganizmusok bontják le az olajokat és a zsírokat, ezáltal óvja a munkatársak egészségét, kíméli a környezetet, és még az illata is kellemes.

Forrás: MEWA
Forrás: MEWA
De milyen mértékű ezeknek a „kímélő” folyadékoknak a tisztító hatása? Elérhetjük velük ugyanazt az eredményt, mint egy vegyi oldószerrel? Elképzelhető, hogy bizonyos esetekben az egyik megoldás hatékonyabb, mint a másik? „Összehasonlító vizsgálataink kimutatták, hogy a MEWA Bio-Circle különösen jó munkát végez olajok és zsírok, valamint a ráégett kőolajszármazékok eltávolítása során” – mondja Horváth László, a MEWA Textil-Service Magyarország Kft. ügyvezetője. Ezeknél azanyagoknál fejti ki teljes mértékben a hatását a vízszerű, pH-semleges, biológiai tisztítófolyadék. Ezenkívül remekül eltávolítja a szerves anyagokat, például az élelmiszeripari berendezésekben lerakódó cukrot is. A szokványos oldószereknek ilyen esetekben például esélyük sincsen.

Kiemelkedően jó eredményeket érnek el a biológiai alkatrésztisztítók a következő szennyeződések eltávolítása esetében: olajok és zsírok, sók, forgács és por, cukor, ráégett kőolajszármazékok.

A biológiai alkatrésztisztítók jól használhatók rozsdamentes acél, acél, alumínium, színesfémek tisztításakor. Nem alkalmazhatók viszont lakkok, festékek, gyanták, szilikonok és a kártevőirtásra használt biocidok eltávolítására. Az ilyen típusú anyagoknak nem szabad belekerülniük a rendszerbe, mert károsíthatják a mikroorganizmusokat. Az ehhez a csoporthoz tartozó szennyeződések megszüntetésére a szokványos hidegtisztítók ajánlhatók.

Aki viszont a MEWA Bio-Circle mellett teszi le a voksát, nagy terhet vesz le az üzem válláról. A MEWA ugyanis teljes szolgáltatással együtt kínálja biológiai alkatrésztisztító berendezéseit: a bérbe adott mosóasztal mellé karbantartás és javítás is jár.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés