hirdetés

Automatizálás

Miniatűr érzékelők a gyártásautomatizálásban

Napjainkban egyre gyakoribb törekvés a gyártóberendezések méreteinek csökkentése, ami megköveteli a lehető legkisebb, de mégis nagy teljesítményű alkatrészek használatát. A Balluff mini érzékelői megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

hirdetés

A miniatűr érzékelők kis méretük mellett csúcsteljesítményt nyújtanak, ami nagyfokú szabadságot jelent a tervezés folyamatában, és lehetővé teszik, hogy lényegesen több alkalmazás legyen beépíthető, ezzel nagyobb rugalmasságot adva a felhasználóknak. A Balluff mini érzékelőit főként robotalkalmazásokban és gyártósorokon használják, ahol a kis tömeg mellett az egyik legfontosabb követelmény a gyors működés.

Széles választék minikből

Induktív mini érzékelők Kis készülékház, kis súly és a legnagyobb kapcsolási pontosság – a Balluff induktív mini érzékelők teljesítik ezeket az ipari automatizálási követelményeket, valamint csúcsteljesítményt nyújtanak, így nagyfokú tervezési szabadságot kínálnak a szakembereknek Az induktív mini érzékelők különösen kis átmérővel készülnek: Ø3 mm, Ø4 mm, M5×0,5 mm, Ø6,5 mm. A SuperShorties termékek a legrövidebb induktív szenzorok a piacon: ideálisak kompakt alkalmazásokhoz; ultrarövid ház, kis súly, extrém kapcsolási frekvencia, rozsdamentes acél ház jellemzi őket.

Induktív szenzorok ipari automatizáláshoz
Induktív szenzorok ipari automatizáláshoz

Optikai mini érzékelők A Balluff optikai mini érzékelőit akkor használhatjuk, ha apró alkatrészeket kell pontosan érzékelni, fontos a hatótávolság, de nagyon kevés hely áll a rendelkezésünkre. Fejlett lézertechnológia, homogén vörös fény, kifinomult technológia biztosítja a nagy pontosságot. A diffúz érzékelők háttérelnyomással megbízhatóan figyelmen kívül hagyják a zavaró hatásokat. Főbb jellemzőik: érzékelési tartomány 10 m-ig, széles termékválaszték, könnyen kezelhető, pontos. Ha a mini szenzorok túl nagyok, és a száloptika nem elég rugalmas, akkor a miniatűr optikai fénysorompó az egyértelmű választás: kis érzékelőfej, apró célok észlelése, maximális rugalmasság.

Apró alkatrészek pontos érzékelése optikával
Apró alkatrészek pontos érzékelése optikával

Kapacitív mini érzékelők Mostoha körülmények között, ahol a por és egyéb szennyeződések megváltoztatják az objektum tulajdonságait, vagy a színek befolyásolhatják a mérést, akkor a kapacitív szenzor a helyes választás. Pontosan nyomon követi és érzékeli a szilárd és folyékony anyagokat, közvetve az üveg- vagy műanyag tartályon keresztül, ahol a falak legfeljebb 4 mm vastagok, vagy közvetlenül a tartályba építve. A PTFE bevonatú felület teszi különösen ellenállóvá az érzékelőt, amelynek sajátosságai a robusztus rozsdamentes ház, a nagy kapcsolási távolság, a megbízható működés szélsőséges körülmények között, illetve az alkalmasság a legtöbb anyag érzékelésére.

Mágneses mini pozícióérzékelők Rövid löketű hengerek és mini megfogók pozíciójának érzékelésére jelent ideális megoldást. Az egyik legrövidebb a piacon, és kopásmentesen működik. Ezek az érzékelők maximális kapcsolási pontossággal működnek, még rövid lökettávolságok esetén is. A megbízható, kopásmentes pozícióérzékelő minden típusú pneumatikus hengerre alkalmazható, néhány típus univerzálisan használható. Megbízhatósága javítja a gép rendelkezésre állását.

Ideális megoldás pozíció érzékelésére
Ideális megoldás pozíció érzékelésére

Ultrahangos mini érzékelők A kis, hasáb alakú, nagy felbontású ultrahangos érzékelők rendkívül pontosak, és semmi kívánnivalót nem hagynak maguk után. Ideális kompakt alkalmazásokhoz, kapcsolóüzemű vagy analóg kimenettel rendelkeznek, öt mérési tartományban érhetők el, egyszerű betanításuk gombbal lehetséges.

Kisméretű mágneses útmérők Az új, megbízható BML-S1H mágneses útmérő rendszer távolság- és elfordulásmérés, illetve nagy pontosságú fordulatszám-felügyelet ellátására alkalmas. A kisméretű és könnyű rendszer egyszerűen telepíthető, ezért ajánlható minden olyan alkalmazáshoz, ahol pontos mérési feladatot kell ellátni, de csak korlátozottan áll rendelkezésre hely a mérőberendezés számára, kis tömege pedig nem terheli a szerkezetet. Alapjellemzői a robusztus fémház (interferenciamentes), a hossz- és keresztirányú mérés (kis helyigény), a lineáris vagy forgó felhasználás (univerzális), valamint hogy az iránytól függetlenül mindig pontos.

Egyszerűen telepíthető mágneses útmérők
Egyszerűen telepíthető mágneses útmérők

Ipari RFID automatizálási rendszerek A Balluff miniatűr RFID adathordozói sikeresen alkalmazhatók megmunkálóközpontokon a szerszámok azonosítására még nagy mennyiségű hűtő- és kenőanyag mellett is. Fő összetevői a masszív, miniatűr adathordozó, amelyet közvetlenül a szerszámtartóra rögzíthetünk, az író-olvasó fej, illetve a kiértékelőegység. A szerszám egyedi azonosítót kap, amelyhez hozzárendelhetjük a kopás- vagy korrekciós adatokat. A tárolókapacitás lehetővé teszi, hogy bővebb információkat is rögzítsünk, mint például a súly, a sebesség vagy a hűtési idő. A kompakt alkatrészek rugalmas kommunikációs lehetőségeket kínálnak, és lehetővé válik az adatok gyors, megbízható nyomon követése.

Helytakarékos elosztóblokkok és kábelek A helytakarékos elosztóblokkok lehetővé teszik az egyszerű integrációt a gépekbe anélkül, hogy nagy helyet foglalnának. Ha sok adatot kell gyűjtenünk, használhatunk kettős elosztókábeleket, így több érzékelőt csatlakoztathatunk a berendezéshez anélkül, hogy komolyabb felfordulást okoznánk a kapcsolószekrényben. Jellemzőik az ipari készülékház, a rezgésállóság és a széles termékválaszték.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés