Automatizálás

Mérésijel-átalakító szenzorok 6 mm-es házban

Még átfogóbb alkalmazási területen váltak használhatóvá a Pepperl+Fuchs SC-System termékcsaládjába tartozó jelátalakítói. 

hirdetés

A mindössze 6 mm beépítési szélességet igénylő, önállóan működtethető mérésijel-átalakítók a jelenleg a piacon elérhető összes bináris szenzor digitális bemeneti jeleit képesek feldolgozni, és már újraindítás-reteszeléssel is fel vannak szerelve. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a modul a határértékek egy rövid időre történő túllépése után egy újraindító jellel aktiválódjon. Ezzel a megoldással a potenciális hibák még az újraindítás előtt detektálhatók és javíthatók.

A jelátalakító szerkezeti kialakításából az a tervezési megközelítés köszön vissza, hogy az iparban használatos minden jeltípus egyetlen modullal feldolgozható legyen. A NAMUR- és SN-érzékelőktől származó jelek – beleértve a vonalhibákat, a rövidzárlat-észleléseket, valamint a kétvezetékes DC-szenzorok mérési adatait – az EN 60947-5-2 szabvány szerint kerülnek feldolgozásra. A vízmennyiséget mérő s0-szenzorokról és a PNP- vagy NPN-kimenetekkel rendelkező háromvezetékes érzékelőkről származó jelek biztonságosan küldhetők át a vezérlés szintjén. Az s0 interfészt tartalmazó átalakító az ipari automatizáláson kívül egyéb alkalmazási területeken, például az épületautomatizálásban is hasznos segédeszköz. A modul üzembiztosan észleli a jeleket egészen 30 V-ig és 50 kHz bemeneti frekvenciáig. A műszer DIP-kapcsolóval vagy PC-szoftverrel állítható be. Álló helyzetben történő felügyelet utáni újraindításhoz a rendszer egy start-up felülíró opciót is tartalmaz.

Az önállóan működtethető 6 mm-es mérésijel-átalakítókat újraindítás-reteszeléssel is felszerelték (forrás: Pepperl+Fuchs)
Az önállóan működtethető 6 mm-es mérésijel-átalakítókat újraindítás-reteszeléssel is felszerelték (forrás: Pepperl+Fuchs)


A Pepperl+Fuchs SC-System termékcsaládja az alacsony veszélyességi fokozatú területeken használatos jelátalakítók széles portfólióját tartalmazza. A mindössze 6 mm széles és 97 mm magas helytakarékos ház révén a modul a jelenleg elérhető legkompaktabb modellek közé tartozik. A jelátalakítók maximum 70 °C környezeti hőmérsékletig használhatók. A háromutas leválasztás 300 V üzemi feszültségig és 3 kV vizsgálati feszültségig árnyékol. Kérésre választható a csatlakozópontos vagy tápbuszos megoldás is.

(forrás: Mepax/Pepperl+Fuchs)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés