Megmunkálás

Megújult eszterga- és maróközpontok

Előny a felhasználónál – az új ikerorsós maró- és esztergagép kompakt, ultraprecíz, hatékony, rugalmas, és akár 50 százalékkal termelékenyebb, mint a korábbi modell.

hirdetés

A 8-as széria a Chiron belépőszintű építési sorozata, amelynek főbb jellemzője a kompakt kialakítás, a megmunkálási lehetőségek sokszínűsége, az ügyfelek igényeit és a gazdaságos megmunkálás lehetőségeit szem előtt tartó kialakítás.

Az FZ08 MT Precision+ maró- és esztergagép 2014 végén történt megjelenését most az ikerorsós „nagy testvér”, a DZ08 Precision+, valamint az FX-változat, az FZ08 FX Precision+ követte. Mindkét új gép magában hordozza az FZ08 MT Precision+ már jól ismert előnyeit, vagyis a kiemelkedően dinamikus megmunkálást, a gyors szerszámcserét és a rugalmas automatizálási lehetőségeket. Mind a két modell moduláris felépítésű, ami egyedi konfigurálhatóságot tesz lehetővé.

A gépeket az x, y és z tengelyen lineáris direkt hajtással szerelték fel. A gyakorlatilag kopásmentes hajtástechnika kiemelkedő dinamikát és pontosságot biztosít a megmunkálás során. Az x, y és z, valamint az A és a C tengely alapfelszereltségének számító vízhűtés jó termikus stabilitást kölcsönöz a gépeknek.

A moduláris felépítés az egyedi konfigurálhatóságot segíti (forrás: Rolatast)
A moduláris felépítés az egyedi konfigurálhatóságot segíti (forrás: Rolatast)

A DZ08 Precision+ maró- és esztergagépet kifejezetten a nagy termelékenységű, nagy pontosságú és kiemelkedő dinamikájú alkalmazások számára fejlesztették ki, ahol az ikerorsós kialakítás biztosítja a megfelelő termelékenységet és a szinte egyenletes felületi minőséget. Az összehasonlító tesztek kimutatták, hogy a DZ08 Precision+ akár 50 százalékkal termelékenyebb, mint az elődnek számító DZ08-as. A számítások ugyanúgy vonatkoznak az autóiparra, mint az orvosi iparra, illetve az általános gépgyártás alkalmazásaira.

A termelékenység további fokozása érdekében a gépek alapfelszereltségként tartalmazzák a főidővel párhuzamos ki- és betárolást a szerszámtárban. Opcionálisan elérhető a szinte főidő-párhuzamos mechanikai szerszámtörés-felügyelet is.

A pick-up szerszámtár 2×48 szerszám eltárolására képes, ami bonyolult geometriák megmunkálását is lehetővé teszi.

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés