Chiron Open House 2018

Megtartották a CNC-profik nemzetközi találkozóját

A függőleges CNC-megmunkálás specialistája idén is meghívta a szakembereket hagyományos házi vásárára, a Chiron Open House-ra június 13. és 15. között székhelyére, a Boden-tóhoz közeli Tuttlingenbe.

hirdetés

A 2018-as Chiron Open House csúcspontja az FZ és a DZ16 megmunkálóközpont előpremierje volt. A nemzetközi közönség a házi vásáron elsőként kapta meg az exkluzív információkat a berendezésekkel kapcsolatban, és élőben láthatták a forgácsolást az előszériás gépeken. Az új sorozat a teljes nyilvánosság elé először a szeptemberi stuttgarti AMB fémmegmunkálási szakvásáron kerül.

A vállalat a közel 1500 vendégnek több mint negyven bemutatógéppel és ügyfélprojekttel ismertette a Chiron teljes körű megmunkálási megoldásait, valamint kiválasztott technológiákat a Scherer és a retrofitspecialista CMS-től. A Chiron idei Open House rendezvényét a fémmegmunkálás számos részterületén működő 36 technológiai partnerének bemutatója tette teljessé.

A SmartLine-program bemutatása egy további fő témája volt az Open House 2018-nak. A látogatók kipróbálhatták az intuitív felhasználói felülettel ellátott új TouchLine-panelt, amely minden új gépgeneráció esetében szabvánnyá fog válni. Előszőr nyerhettek betekintés a szakemberek két újonnan kifejlesztett modul funkcionalitásába. A ConditionLine segítségével felismerhetők a működésben fellépő zavarok, és a karbantartások, illetve a javítások célzottan tervezhetővé válnak. A ProtectionLine megvédi a megmunkálóközpontokat az esetleges ütközésektől. Mindkét új SmartLine-modul hivatalos piaci bevezetésére szintén az AMB 2018-on kerül sor.

Működés közben lehetett megtekinteni és élőben kipróbálni számos új fejlesztést (forrás: Rolatast)
Működés közben lehetett megtekinteni és élőben kipróbálni számos új fejlesztést (forrás: Rolatast)

A kiállítás résztvevői közötti beszélgetésekben a leggyakrabban felmerülő témák a megbízható digitalizálási megoldások és a termelékenység növelésére alkalmazott stratégiák voltak. Vitaindító előadásában Frederik Klöckner a KEX AG képviseletében az additív gyártás slágertémájával foglalkozott, és ezzel élénk eszmecserét indított el a hagyományos CNC-bérgyártók jövőbeli szerepével kapcsolatosan.

„A látogatók visszajelzési alapján elmondhatjuk, hogy a Chiron Open House 2018 témaválasztása lefedte az igényeket. Az ide érkezett szakemberek és a kiállítók között élénk eszmecsere bontakozott ki, vagyis a vásár betöltette impulzuskeltő és találkozási platform szerepét” – vont mérleget az eseményről Rainer Schopp, a Chiron marketingvezetője.

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés