Teljes körű szolgáltatás

Megfelelő minőség és mennyiség a törlőkendőkből

A MEWA logisztikai rendszere biztosítja a törlőkendők hatékony és környezetkímélő használatát.

hirdetés

A teljes körű szolgáltatási rendszer keretében használt textíliák jelentős mértékben megkönnyítik a munka- és folyamatszervezést az ipari üzemekben. A textilmenedzsment-ágazat egyik legjelentősebb szereplője a MEWA, amely Magyarországon elsősorban törlőkendőiről és olajfelfogó szőnyegeiről ismert. A textíliákat saját fejlesztésű biztonsági SaCon konténerekben helyezik ki műhelyekbe és gyárcsarnokokba, illetve használat után az elszállításuk is ezekben történik. A szolgáltató logisztikai rendszere gondoskodik arról, hogy az ügyfelek számára mindenkor elegendő mennyiségű tiszta, a felhasználási területnek megfelelő kendő álljon rendelkezésre.

Raktárkészlet nélkül oldható meg

A rendszer leveszi a textíliák kezelésével kapcsolatos szervezési és adminisztrációs feladatokat az üzemvezetők válláról, raktárkészlet nélkül is biztosítva az üzemegységek megfelelő mennyiségű és minőségű kendővel, illetve szőnyeggel történő ellátását. Ráadásul jól átlátható vizuális jelzésrendszer gondoskodik arról, hogy a folyamat egésze során minőségük és felhasználásuk szerint el lehessen különíteni egymástól a különböző típusú textíliákat.

A textíliák körforgása teljeskörűen megoldott (forrás: MEWA)
A textíliák körforgása teljeskörűen megoldott (forrás: MEWA)

A MEWA öt különböző kendőtípust kínál ügyfeleinek. Ezek anyagukban, felületükben és nedvszívó tulajdonságaikban térnek el egymástól, és elsősorban az eltávolítandó szennyeződés jellege dönti el, hogy melyiket érdemes használni. A szolgáltató zárt rendszerében elkülönítik többek közt a nyomdákból érkező, sok festéket és egyéb vegyszereket tartalmazó használt törlőkendőket, a forgácsolóüzemekben fémszilánkokat felvett kendőket, és a sok olajat vagy zsírt tartalmazó textíliákat. Ilyen módon biztosítható, hogy az ügyfelek mindig a megfelelő minőségű textíliát kapják vissza. A különböző típusú törlőkendőket tartalmazó biztonsági konténereket színkódjuk alapján könnyen meg lehet különböztetni.

A különleges követelményeknek is megfelel

A tűzbiztonsági előírásoknak megfelelően a tárolók légmentesen zárnak, így azokat közvetlenül a gyártócsarnokokban, akár a gépek mellett is el lehet helyezni. Minden üzemegységbe legalább két konténert szállítanak ki: egyet a tiszta, egyet pedig a szennyezett kendők tárolására.

A MEWA gépjárművezetői az ügyféllel egyeztetett csereperiódus szerinti időpontban, közvetlenül az üzemekben gyűjtik be a szennyezett, használt textíliákat, és helyezik ki a tiszta kendőket vagy olajfelfogó szőnyegeket tartalmazó konténereket. A textíliák használata során veszélyes anyag, így többek között ásványi olaj, oldószer, festék is kerülhet a kendőkbe, ezért a MEWA szállító járművei, illetve szabályozott munkafolyamatai megfelelnek a veszélyes áruk szállítására vonatkozó ADR-előírásoknak, a gépkocsivezetők pedig rendelkeznek az ezeknek megfelelő engedélyekkel.

A légmentesen záró konténerek a gépek mellé is helyezhetők
A légmentesen záró konténerek a gépek mellé is helyezhetők

A tisztítási eljárás során a legmodernebb, környezetkímélő technikával mossák ki a kendőket és a szőnyegeket: a felhasznált vizet visszaforgatják, a kinyert olajat és zsírokat energiatermelésre használják, a veszélyes anyagokat megfelelő módon ártalmatlanítják. Az eljárás végén a tisztított textíliák ismét a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekbe kerülnek, és újra útnak indulnak az ügyfelekhez. A vizuális kódolás gondoskodik arról, hogy minden ügyfél a megrendelt minőségű, a felhasználási területnek megfelelő textíliát kapja meg. A MEWA logisztikai rendszere így biztosítja, hogy a gyártás zökkenőmentesen folytatódhasson.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés