hirdetés

Automatizálás

Megfelelő adatok a megfelelő helyen

Napjainkban az ipar számos területén egyre nagyobb szerepet kap a naprakész, automatizált adatfeldolgozás. Ennek megvalósításához jelentenek ideális megoldást a Balluff RFID rendszerei.

hirdetés

A rádiófrekvenciás azonosítás (radio frequency identification) bevezetőben említett rendszerei rugalmas, érintkezés nélküli kommunikációt kínálnak számunkra. A Balluff írási és olvasási funkcióval is ellátta a termékét, ráadásul az adatfeldolgozás során nem szükséges, hogy az író- vagy olvasófej közvetlenül rálásson az adathordozóra, mint a vonalkódok esetében.

Működését kevésbé befolyásolja a szennyeződés, és tokozásának köszönhetően a fizikai sérülésekkel szemben is ellenálló. A gyors és rendkívül megbízható érzékelők az összes ipari környezetben használhatók, még nagy távolságban is, és jól beváltak dinamikus alkalmazásoknál. Annak ellenére, hogy bekerülési értékük viszonylag magas, még így is költséghatékony megoldást jelentenek.

Minőségbiztosítás a gyártósorokon

A BIS C rendszer kifejezetten ideális a termelő- és összeszerelő sorokon, ahol információcserére van szükség az egyes feldolgozóállomások között, így a folyamatorientált minőségirányítás könnyen megvalósítható. A memória kapacitása 8 Kbyte. A speciális író-olvasó fejek a gyártósor működése közben „futólag” tudják az adatokat a kódhordozóra írni vagy arról leolvasni.

Balluff kódhordozó az eszterga szerszámbefogójában (a), illetve a marógép szerszámbefogójában (b)

Ha a gyártósor sebessége nem nagyobb mint 220 m/min, akkor olvasható, és 150 m/min sebességnél már könnyen írható az adathordozó. A BIS C rendszer két frekvenciát (dual frequency) használ az azonosításhoz. 433 kHz olvasási és 70 kHz írási frekvenciával az RFID technológia első olyan megvalósítása, amely sikeresen alkalmazható megmunkálóközpontokon a szerszámok azonosítására még nagy mennyiségű hűtő- és kenőanyag mellett is. Fő összetevői a masszív, miniatűr adathordozó (amelyet közvetlenül a szerszámtartóra rögzíthetünk), az író-olvasó fej, illetve a kiértékelőegység.

Azonosítás egyedi jelöléssel

A szerszám tehát egyedi azonosítót kap, amelyhez hozzárendelhetjük a kopás- vagy korrekciós adatokat. A tárolókapacitás lehetővé teszi, hogy bővebb információkat is rögzítsünk, mint például súly, sebesség vagy hűtési idő. Nyomon követhető, hogy melyik szerszámot melyik gépen és milyen anyaghoz használták. Figyelmezteti a szakembereket, ha szükséges a szerszám adatainak frissítése. Az eszköz adatait automatikusan és folyamatosan olvassa le a rendszer.

Az értékes információk és a szerszám adatai nem vesznek el, nem sérülnek, mint a papíralapúak, sőt az adatátvitel révén folyamatosan rendelkezésre állnak. A hatékony logisztikának köszönhetően csökken a beállítási és programozási idő, növelve a gép kihasználtságát. Lehetővé válik a folyamatos ellenőrzés. Mindez nemcsak növeli a gyártás hatékonyságát, hanem csökkenti a költségeket is, és megelőzhető a selejt gyártása.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés