Ipari gyártás

Még hatékonyabb termelés adagoló automatákkal

A munkafázisok felgyorsítása és a hatékonyság maximalizálása már régóta a kiemelt feladatok közé tartozik. Ugyanúgy fontos ez, ha egy összetett gyártási eljárást, egy karbantartási ciklust vagy éppen egy ínycsiklandozó reggelit tervezünk.

hirdetés

Amíg magánéletünkben nagyrészt csak kényelmi funkciót töltenek be az automaták, addig az ipari felhasználás során – annak volumene miatt – egy gazdálkodó szervezet versenyképességét is meghatározhatja, miként állnak a döntéshozók az automatizáció kérdéséhez.

„Egy intelligens megoldás bevezetésével akár 20 százalékot meghaladó költségcsökkenést is el tudunk érni azzal, hogy nagyobb kontroll alá helyezzük a rezsieszközöket, az alkatrészeket, a szerszámokat vagy a munkavédelmi felszereléseket” – véli korábbi tapasztalataira alapozva Németh Zoltán, a Hahn+Kolb Hungária Kft. ügyvezetője.

Mi történik adagoló automaták bevezetése után?

  • felgyorsul az eszközkiadás folyamata,
  • eltűnik a folyamatból a feleslegesen (például beszélgetéssel) töltött idő,
  • minimális emberi erőforrásra lesz szükség (kizárólag a feltöltéssel és az ellenőrzéssel kell kalkuláni),
  • átláthatóvá, mérhetővé és teljesen személyre szabhatóvá válik az eszközök kiadása,
  •  akár szoftveresen is a vállalatirányítási rendszerbe integrálható a folyamat.

Két kiváló példa az adagoló automaták felhasználására

1. AutoSave automaták Felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkező eszközkiadó automaták, amelyek szoftveres támogatással rendelkeznek. Többféle eszköz egyidejű kiadására is alkalmasak, ahol a jogosultságok személyenként, termékenként vagy akár termékcsoportonként is beállíthatók. Napi, heti és havi riport készíthető velük, amely magasfokú transzparenciát biztosít. Használt eszközök visszavételezésére is alkalmasak, és igény szerint akár robbanásmentes kivitelben is elérhetők. Működésük környezetbarát, és kis helyen elférnek.

Az automaták többféle eszköz egyidejű kiadására is alkalmasak (forrás: Hahn+Kolb)
Az automaták többféle eszköz egyidejű kiadására is alkalmasak (forrás: Hahn+Kolb)

2. Lábzsákadagoló automata Gyors, kényelmes és hatékony megoldás a lábzsákok felhúzására. Akár négyszer gyorsabb lábzsákfelhelyezést tesz lehetővé, pad és öltözőhelyiség biztosítása nélkül. A legszigorúbb minőségbiztosítási és egészségügyi előírásoknak is megfelel, ami széleskörű ipari alkalmazást tesz lehetővé. Könnyen utántölthető, ergonomikus konstrukció.

Egyéb hasznos adagolók a Hahn+Kolb ajánlásával

3. Görgős adagoló állvány papír törlőkendőhöz Fémből készült, könnyen mobilizálható állvány, amelynek segítségével bárhol biztosítható a dolgozók számára a munkafolyamathoz szükséges eszköz. Nagy segítséget jelenthet üzemzavarok elhárításánál, ahol gyorsan és nagy mennyiségben van szükség folyadék- vagy csúszásmentesítésre egy későbbi munkabaleset megelőzésére vagy a termeléskiesés minimalizálása miatt.

4. Manuális fali adagoló Univerzális, falra szerelhető adagoló sokrétű alkalmazásra, amely kiválóan rávilágít arra, hogy az egyszerű döntésekkel is rengeteg idő takarítható meg. Alkalmazható tisztítószerek- és bőrápolószerek adagolására is.

5. Kábelcsévélő automata Strapabíró és ütésálló műanyagból készült csévélő, jól látható kék színben, amely munkaszigetekkel is kombinálható. Segítségével minimálisra csökkenthetők az elektromos kábelek által okozott munkabalesetek, hiszen a használaton kívüli, felcsévélt kábelekben nem buknak fel a dolgozók. További előny, hogy a felcsévélt kábelek kevésbé lesznek kitéve olyan sérülések veszélyének (targoncák áthajtása, béka áthúzása stb.), amelyek később akár áramütéshez vezethetnének,

A bemutatott termékek csupán egy kis részét képzik azoknak az innovatív eszközöknek, amelyek segítségével gyártóegységét vagy karbantartó műhelyét hatékonyabbá, biztonságosabbá és modernebbé teheti.

Amennyiben segítségre lenne szüksége, vagy kérdés merült fel a cikk kapcsán, akkor forduljon bizalommal Görög András kollégánkhoz, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,+3620 412 66 49! (x)

(forrás: Hahn+Kolb/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés