Számítógépes látás

Még gyorsabb a felismerés

A Cognex Corporation a közelmúltban bemutatta a másodpercenként akár 400 kép ellenőrzésére is képes, nagy sebességű, kompakt és „okos” számítógépes képfelismerő rendszerét.

hirdetés

Az In-Sight 1500 rendszer akár 400 ellenőrzést is képes végrehajtani egy másodperc alatt, amennyiben a képfelbontás 640×240 képpont. A készüléken különböző, az ellenőrzés sebességét befolyásoló képfelbontási módok állíthatók be, 640×480 képpont felbontással 200, 800×600 képpont felbontással pedig 150 ellenőrzés hajtható végre másodpercenként.

– Az In-Sight Micro 1500 a nagy sebességű leolvasás és a nagy teljesítményű adatfeldolgozás kombinációja, amely a leggyorsabb gyártósorokon is megbízhatóan hajtja végre az ellenőrzési feladatokat – mondta Joerg Kuechen, a cég elnökhelyettese, a számítógépes látás kereskedelmi igazgatója. – Lehetővé teszi az élelmiszeriparban, az italgyártásban és a fogyasztási cikkek előállítási folyamatában, hogy a gyártók a nagy sebességű gyártósorok kritikus helyeire helyezzék ki az ellenőrzési pontokat, növelve a termék minőségét és csökkentve a gyártási költségeket.

Az ellenőrzési pontok a nagy sebességű gyártósorok kritikus helyein alakíthatók ki
Az ellenőrzési pontok a nagy sebességű gyártósorok kritikus helyein alakíthatók ki

Az In-Sight Micro esetében a komplett számítógépes felismerő rendszer belefér egy 30 mm×30 mm×60 mm-es kis dobozba, így ideálisan használható a robotok szűk környezetében, a gyártósorokon és a különböző gépi berendezéseken.

Az In-Sight Micro 1500 különösen jól használható nagy sebességű csomagológépeken, termékek és tárgyak meglétét (vagy hiányát) ellenőrző munkaállomásokban, szállítópályák felügyeletében, különböző termékek (fogyasztási cikkek, elektronika, élelmiszer stb.) gyártósorain.

(forrás: Cognex/GyártásTrend)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[154852] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés