hirdetés

Ipari lézerek

Még egyszerűbb jelölés

A Trumpf által bemutatott legújabb jelölőlézer-családtag mérete nem nagyobb egy cipősdobozénál, a programozható szoftvermodul révén pedig könnyedén alkalmazkodik bármilyen specifikus környezethez.

hirdetés

Felhasználási lehetőségei az autóipart is érintik
Felhasználási lehetőségei az autóipart is érintik

A Trumpf újonnan kifejlesztett diódapumpált jelölőlézere igen költséghatékony választás a felhasználók számára, hiszen annak ellenére, hogy belépőmodellről van szó, vanadát lézeraktív közegének köszönhetően az eddigieknél szélesebb felhasználási lehetőségeket nyújt a jelölési applikációk területén. A berendezés gyors megismerését követően azonnal egyértelművé válik, hogy a TruMark 1110 praktikus és kompakt gép.

A sugárforrást, a vezérlőmodult, a belső defókuszáló egységet és még a szkennerfejet is egyetlen dobozba integrálták, amelynek mérete nem nagyobb egy cipősdobozénál – ezáltal nincs szükség lézerfénykábelre, és az egész berendezés tömege nem több 10 kg-nál. Ezek a jellegzetességek rendkívüli módon megkönnyítik az integrálást meglévő gyártósorokba vagy akár új üzemekben a telepítést.

Túlszárnyalja az elődöket

Az új típust nem lehet összehasonlítani a TruMark 3000-es és 5000-es széria jelölőlézereivel, sem a minőség, sem pedig a funkció tekintetében. A TruMark 1110 kiemelkedően jó sugárminőségű, M²<1,5 a nagy impulzus-csúcsteljesítménynek és a kiváló ismétlési frekvenciának köszönhetően. A jó impulzustól impulzusig stabilitás tökéletes jelölési ismételhetőséget eredményez, a gép impulzusszélessége kevesebb 25 ns-nál.

Kicsi, sokoldalú és innovatív az új jelölőlézer
Kicsi, sokoldalú és innovatív az új jelölőlézer
A TruMark 1110-et az iparnak fejlesztették, amit nemcsak akár 40 oC-ig stabil üzemeltethetősége, hanem IP 54 minősítése is bizonyít, így teljes körűen védett akár poros és nedves környezetben történő üzemeltetés során is. A berendezés számos műszaki előnye mellett igen egyszerűen és kényelmesen használható belső fókuszellenőrző egységével: az operátornak nem kell pontosan beállítani a z tengelyt, mivel a belső defókuszegység segítségével a lézerfej mozgatása nélkül könnyedén beállíthatja a pontos fókuszhelyzetet a munkadarabon. A TruMark 1110 vezérlőszoftvere teljes mértékben megegyezik a széria többi modelljével, így a jól bevált TruTops Mark programmal az operátor könnyedén elvégezheti a szükséges előkészületeket és programozást az adott jelölési feladatra vonatkozóan.

Az új jelölőlézer alkalmazási spektruma rendkívüli. A berendezés 1064 nm-es hullámhosszával az infravörös tartományban működik, többek között vanadát lézeraktív közegének köszönhetően kiválóan alkalmas fémek, műanyagok és még bőr jelölésére is. Ezáltal ideális eszköz lehet táskák, pénztárcák, mobiltelefontokok vagy akár az autóiparban bőr fejtámlák, díszítőszegélyek egyedi jelölésére is. Tökéletes választás lehet egyes alkatrészek jelölésére a különböző iparágakban mára széles körben igényelt nyomon követhetőség céljából.

Szoftver könnyíti a munkát

A TruTops Mark vezérlőszoftverben elérhető új programozható interfész jelentősen megkönnyíti a jelölési műveleteket. A modul a mai ipari elvárásoknak megfelelően könnyedén összehangolható felhasználóspecifikus adatbázisokkal és egyéb belső kommunikációs rendszerekkel. A különböző interfészeken keresztül a szoftver akár automatikusan és problémamentesen is dolgozik a már meglévő külső adatbázisokból.

Egyéb külső kiegészítőegységek illesztése sem jelent problémát a TruMark 1110 jelölőlézereknek. Akár az is lehetséges, hogy egy interfészen keresztül vezéreljünk egy kamerarendszert, amellyel ellenőrizni tudjuk például a munkadarab helyzetét a jelölés megkezdése előtt, vagy visszaolvasni a már feljelölt adatokat, mátrixkódot. A lézer vezérlőszoftvere, a TruTops Mark rugalmas módon összehangolható különböző vevőspecifikus eszközökkel.

A szoftver felhasználói felülete könnyedén programozható, illetve felhasználóbarát kezelése még vonzóbbá teszi a felhasználók számára. Összességében a TruMark 1110 jelölőlézerrel a Trumpf az egyik meghatározó iparilézer-gyártó vállalatként ismét nehéz helyzetbe hozta versenytársait, és ismét bebizonyította, hogy folyamatos innovatív fejlesztései és újításai központjában csakis az ipari felhasználók mai és holnapi igényei állnak.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés