hirdetés

Gazdaság

Magyarországról látják el az európai piacot

1,4 milliárd forintból épült új vulkanizáló-formákat gyártó üzem Székesfehérváron. A kínai Himile Group mostantól innenn látja el a nagy gumiabroncsgyártókat termékeivel.  

hirdetés

A Himile a világ legnagyobb vulkanizáló formákat gyártó vállalataként a vezető abroncsgyártókkal együttműködve a partnerek egyedi igényeire szabva fejleszti termékeit, beszállítója lényegében az összes nagy gumiabroncsgyártónak, mint a Bridgestone, a Continental, a Goodyear, a Michelin vagy a Pirelli. Befektetési döntésüknél nagy szerepet játszott a Magyarországon rendelkezésre álló fejlett beszállítói hálózat, valamint a kiemelkedő logisztikai lehetőségek.

A beruházás tehát fontos stratégiai lépés, hiszen ezentúl a teljes európai piacot és prémium abroncsgyártó partnereit már közvetlenül a kontinensről  tudja kiszolgálni a vállalat, nem csak kínai gyártóközpontjából. Várakozások szerint a gumiabroncsformák alkatrészeinek gyártókapacitása folyamatosan nőni fog, bővül a gyártott termékek skálája is, illetve a vállalat más üzleti szektorai is megjelennek Európában, miközben végig Magyarország lesz működésének fő központja.

A beruházás most lezárult első ütemét hamarosan további fejlesztések követhetik: a Himile terveiben több milliárd forintos bővítések szerepelnek már a következő években. Ezt támasztja alá, hogy az üzem jelenlegi 3100 négyzetméteres alapterülete 6000 négyzetméteresre bővíthető, valamint a jelenlegi 50-ről a dolgozói létszám a folyamatos felvétel és képzés eredményeként a következő 3-5 évben fokozatosan meghaladhatja a 200-at.

A Magyarországon európai központját létesítő Himile Science and Technology a gumiabroncsok vulkanizáló-formáinak legnagyobb gyártója a világon: 20 000 darabos kapacitása a világon gyártott ilyen termékek egyötöde.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés