Megmunkálás

Lézeres csővágás a szilárdtestlézer minden előnyével

A TruLaser Tube 5000 fiber a szilárdtestlézeres technológia erősségeit használja ki olyan fokon, mint korábban egyik lézeres csővágógép sem: rugalmas, gyors, energiahatékony és jól hozzáférhető.

hirdetés

A mintegy nyolcszáz eladott gépével a Trumpf bizonyította szakértelmét a lézeres csővágás területén is. A TruLaser Tube 5000 sorozat következő tagja egy produktív „allround” gép, a TruLaser Tube 5000 fiber, amelynek világpremierje az április 4–8. között megrendezett a düsseldorfi Tube csőipari szakvásáron zajlott le. Ott tekinthették meg a jövőbeli felhasználók és az érdeklődők az alábbiakban részletezett highlightokkal a középpontban.

Nyitott koncepció, jobb hozzáférhetőség

A TruLaser Tube 5000 fiber világviszonylatban az első csővágó gép szilárdtestlézerrel felszerelve, amelynek kivitelezésekor nem alkalmaztak komplett burkolatot. Ezáltal a gép optimálisan hozzáférhető, a felhasználók például az egyes csöveket és profilokat manuálisan vagy daruval gyorsan és egyszerűen berakhatják. A nyitott gépkoncepció a fibergépekhez szükséges szigorú biztonsági standardoknak megfelel, és lehetővé teszi a főidővel párhuzamos készdarab-elvételt. Minden munkadarab ergonomikus munkamagasságban távolítható el.

Termelékenység a RapidCut funkcióval

Az új RapidCut funkció a szilárdtestlézer minden potenciálját kihasználja, és az eddigieknél 15 százalékkal nagyobb termelékenységet kínál. A csőforgató tengely és a vágófej csapágyazásának köszönhetően a gép dinamikája több mint négyszeresére nőtt. Csak a tengely új csapágyazásával alkalmazhatók előnyösen a szilárdtestlézer nagy előtolásai már kis kontúroknál is. Hatalmas plusz a termelékenységben – mindenekelőtt a kis falvastagságú csövek esetében.

TruLaser Tube 5000 fiber: a szilárdtestlézer-technológia előnyei eddig sohasem tapasztalt módon (forrás: Trumpf)
TruLaser Tube 5000 fiber: a szilárdtestlézer-technológia előnyei eddig sohasem tapasztalt módon (forrás: Trumpf)

A folyamatbiztonságot a Trumpf technológiai táblái garantálják. A programozott vezérlés segítségével pontosan beállított paraméterek, így a lézerteljesítmény, a fókuszhelyzet és a fúvókatávolság, teszik lehetővé a kiváló élminőséget. További technológiai különlegességet jelent a ferde vágás. Ehhez járul még hozzá az egy vágófejes stratégia az intelligens ütközésvédelemmel együtt, hogy tovább csökkenjen a gép állásideje. Az esetleges sérülésektől a vágófejet mágneskuplung védi.

Berakáskor a plauzibilitás-ellenőrzések, illetve elvételkor az intelligens szenzorok alkotják a további fontos mérföldköveit a folyamatbiztos gyártásnak. A két integrált kamerával a kezelési folyamat, valamint a vágási folyamatok közvetlenül a kezelői felületen ellenőrizhetők. Ez nemcsak különösen kényelmes, hanem abban is segít, hogy a lehetséges hibaforrásokat időben felfedezzük és kiküszöböljük.

Közel nulla beállítási idő új befogótechnikával

A hosszadalmas beállítás már a múlté. A TruLaser Tube 5000 fiber befogótechnikája nemcsak folyamatbiztos, illetve nemcsak rendkívül pontosan forgatja és központosítja a csöveket, hanem a gép a teljes befogási területen átállás nélkül készíthet csöveket. A TruLaser Tube 5000 fiber ellenőrzött automatikus befogónyomás-beállítással is rendelkezik. Két párhuzamos befogási szint garantálja a központos befogást. További beállításokra nincs szükség, illetve a hibás beállítások is kiküszöbölhetők.

Teljesen új: színesfémek és lézerhálózat

A sárgaréz- és vörösrézcsomagokkal a nagymértékben visszatükröző anyagok is megmunkálhatók. A Trumpf-vágási adatokkal a gép színesfémeket is ugyanolyan folyamatbiztosan vág, mint szerkezeti acélt.

A RapidCuttal több mint 15 százalékkal is nőhet a termelékenység
A RapidCuttal több mint 15 százalékkal is nőhet a termelékenység

Egyedülálló az a lehetőség, hogy a gép lézerhálózatban is használható. Ebben az esetben a TruLaser Tube 5000 fiber megosztja a lézerét egy másik géppel, akár egy 2D-s lézervágóval vagy egy lézerhegesztő állomással. A lézer ilyen optimális kihasználása költséget takarít meg.

Kész az ipar 4.0-ra

A TruLaser Tube 5000 fiber készen áll a jövőre más szempontból is: ez a Dot Matrix Code opcióval lehetséges, amely a munkadarabok jelölését foglalja magában adatmátrixkóddal azok azonosításához és a folyamatvezérléshez. A munkadarab ezután már egy intelligens információhordozóként viselkedik a nagy hatékonyság eléréséhez, a papírmentes gyártási folyamat hálózatosításához. A standardizált ipari kódokat másodpercnyi gyorsasággal gravírozza fel a lézer, és azok bármely kereskedelmi forgalomban kapható szkennerrel leolvashatók.

Természetesen a gép mobilkészülékekkel is kezelhető. A MobilControl app átviszi a standard kezelőpult felületét a táblagép érintőképernyőjére. A kezelő megkapja a termelési folyamat lépéseit áttekintésre. Az app lehetővé teszi számára a gép munkaterületének különböző pontjain az információk lekérdezését, vagy akár programváltoztatás is végrehajtható.

(forrás: Trumpf/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés