Automatikus azonosítás

Lean típusú megoldás nyomon követéshez

Az új RFID olvasó ideális választás olyan esetekben, amikor lean típusú megoldásra van szükség a termékeken vagy a befogókon elhelyezett adathordozók detektálásra. 

hirdetés

A Balluff által kifejlesztett univerzális BIS M-4008 RFID-olvasó integrált processzort tartalmaz. A 13,56 MHz működési frekvenciát használó, IP67 védelmet garantáló cinköntvény házzal készült, Profinet interfésszel felszerelt modul használatához nincs szükség további processzorra, és képes közvetlenül kommunikálni a vezérlőszinttel.

A modul a jelenleg az egyedüli univerzális megoldást jelenti integrált kétportos Ethernet switch-csel az egyszerűbb sín- és gyűrűtopológiák kiépítéséhez. Az integrált webszerver kényelmes távoli monitorozást tesz lehetővé, és a készülék státusát jól látható LED-ek is jelzik.

Forrás: Balluff
Forrás: Balluff
Az új modul támogatja az RFID-eszközök működését leíró ISO 15693 szabványnak megfelelő adathordozókat. Ha gyorsabb adatátvitelre van igény, ideális választásnak bizonyulnak az átlagnál akár nyolcszor gyorsabb átviteli sebességgel és extra nagy, akár 128 kB memóriával rendelkező nagy sebességű Balluff adathordozók.

A BIS M-4008 RFID olvasó pénzt és időt takarít meg az összeszerelés és a telepítés során. A cinköntvényből készült ház a legkülönfélébb módokon szerelhető közvetlenül a fémfelületekre, a direkt Profinet-kapcsolat pedig a kábelezésre fordított költségeket és erőfeszítéseket csökkenti.

További előnyök származnak a táp- és Profinet-csatlakozáshoz is használható négytüskés M12 szabványkábel költséghatékony használatából. A típusspecifikus paraméterezéshez a készülék törzsadatai GSDML fájlkiterjesztésben állnak rendelkezésre. Az S7 programozást kész funkcióblokkok könnyítik meg.

Az új RFID olvasó ideális választás olyan esetekben, amikor lean típusú megoldásra van szükség a termékeken vagy a befogókon elhelyezett adathordozók detektálásra. Ilyen tipikus alkalmazások közé sorolhatjuk a termelőegységekben, konvejorrendszerekben és összeszerelő sorokban elhelyezett anyagáramlás-felügyelő rendszereket.

(forrás: Balluff/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés