Tűzbiztonság

Lángexpozíciós vizsgálóállomás

A termelés során keletkező káros anyagokat, levegőszennyeződéseket nem elég megbízhatóan eltávolítani a munkatérből, hanem gondoskodni kell a leválasztott aeroszolok jelentette tűzveszély kiküszöböléséről is.

hirdetés

A megmunkálási folyamatoknál a szerszámgépek környezetéből gyakran van szükség a magas koncentrációjú, könnyen éghető aeroszolok elszívására, illetve leválasztására. Ezek az aeroszolok meggyulladhatnak a légelszívó csatornában, majd átterjedhetnek a lángok az elszívó csatornán keresztül az egész épületre, továbbá egy percen belül teljes épületkomplexumokat boríthatnak el.

Ennek megakadályozására minden egyes X-Cyclone leválasztóegységet a gyártó vizsgálóállomásain bevizsgálnak a nemzeti és nemzetközi szabványok szerinti lángátütés-biztonságra. A lángexpozíciós vizsgálatok a DIN 18869-5, a DIN EN 16282-6 és az UL 1046 szabványt figyelembe véve történnek.

A leválasztóegységek lángátütés-biztonságát vizsgálóállomáson ellenőrzik (forrás: Rolatast)
A leválasztóegységek lángátütés-biztonságát vizsgálóállomáson ellenőrzik (forrás: Rolatast)

Rentschler Reven cég a mechanikus leválasztás terén szerzett évtizedes tapasztalatára alapozva, az iparral szoros együttműködésben fejlesztette ki az X-Cyclone mechanikus leválasztórendszert. Az emulzió- és olajköd-leválasztók öntisztítók és teljes mértékben karbantartásmentesek. Mivel nincs bennük csereigényes szűrőbetét, a fenntartás, az üzemeltetés és a karbantartás sokkal gazdaságosabb, mint a hagyományos légtisztítóknál.

Az olaj, az emulzió vagy más folyadék okozta levegőszennyeződésnek, így a káros anyagok legnagyobb részének leválasztása a levegőből az X-Cyclone esetében aeroszolként történik. A leválasztóegységben a leválasztott aeroszolok folyékony masszaként folynak le az X-Cyclone profil teljes hosszában. A lefolyó folyadék a szilárd lerakódásokat is leáztatja, és kimossa őket a leválasztóegység profiljaiból.

A rendszer segédenergia (villamos áram) nélkül dolgozik, nem igényel segédanyagokat (fátyol vagy hasonló), és optimális megoldást kínál a káros anyagok leválasztására. A könnyen, a felhasználó által installálható készülékek hatásfoka állandó, hiszen a leválasztás útjában nem áll semmiféle eltömődhető szűrő.

A levegőszennyeződések elszívására gyakran szükség van a gyártási területeken
A levegőszennyeződések elszívására gyakran szükség van a gyártási területeken

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés