A komplett megmunkálás újraértékelése

Kulcsrakész megoldások a forgácsolástechnikában

A bevált alapkoncepció átgondolása még igényesebb megmunkálási feladatok elvégzését tette lehetővé a Stama újonnan kifejlesztett MT 733 moduláris koncepciója esetében.

hirdetés

A schlierbachi székhelyű Stama immár 20 éve számít a komplex marási és esztergálási folyamatok szakértőjének, és egyre termelékenyebb megmunkálógépekkel jelenik meg a piacon; elsősorban beágyazott, alkalmazásra szabott és kulcsrakész berendezésekkel.

A már többször korszerűsített és kibővített 7-es építési sorozat jelenlegi M-, MT- vagy MT-2C-modelljeinek (marás, maróesztergálás, maróesztergálás két mozgó oszloppal) sikertörténetét 460 eladott gép, mintegy 150 elégedett ügyfél és több mint háromezer különböző munkadarab – a prototípustól a tömeggyártásig – fémjelzi. Az ügyfelek ezen megoldásokat a megnövekedett termelékenység, stabilitás, pontosság, minőség, rugalmasság és rendelkezésre állás tekintetében értékelik nagyra.

A Stama által újonnan kifejlesztett MT 733 moduláris koncepció a jövő automatizált, rugalmas és rendkívül termelékeny maró-eszterga központjainak iskolapéldája lett a nagy fúrás- és marásigényű komplett megmunkálás területén. A gépszerkezet fontos területeinek teljes átgondolása új innovatív koncepciót eredményezett.

A Stama gyakorlatilag teljesen áttervezett, portálfelépítésű MT 733 two öttengelyes maró-eszterga központja
A Stama gyakorlatilag teljesen áttervezett, portálfelépítésű MT 733 two öttengelyes maró-eszterga központja

Nagy fúrás- és marásigényű forgácsolás

Az új fejlesztések a rendkívüli rugalmasság és a kiemelkedő termelékenység közötti látszólagos ellentmondások feloldását célozzák.

„Mintegy két évvel ezelőtt végeztünk egy átfogó trend- és technológiakutatást a fő piacainkon annak érdekében, hogy meghatározzuk, milyen fejlesztések futnak a komplett megmunkálás terén – magyarázta Guido Spachtholz, a Stama vezérigazgatója. – Arra a következtetésre jutottunk, hogy ügyfeleink rugalmasabb és rugalmasabban automatizálható megoldásokat igényelnek a komplex munkadarabok legyártáshoz. Az iparban a trend az egyre erősebb, nehezen megmunkálható anyagok felé mutat az alkatrészek teljesítménysűrűségének növelése céljából. Kiváló példa erre a fenntartható mobilitási koncepciók térhódítása. Ehhez olyan alkatrészek szolgálnak alapul, amelyek a megnövelt megmunkálási pontosságnak köszönhetően hozzá tudnak járulni az alacsonyabb zajkibocsátáshoz és károsanyag-emisszióhoz. A 7-es sorozat modernizációjához azt a végkövetkeztetést vontuk le, hogy a rendelkezésre állás, valamint az öttengelyes szimultán megmunkálás mechanikus, dinamikus és termikus stabilitása és pontossága szempontjából kell megtennünk a következő lépést. Elemeztük a célpiacok jellemző munkadarabjainak szempontjából az MT-megmunkálóközpontok egyes technológiáinak súlyát is, és arra jutottunk, hogy a marás és esztergálás jelenlegi 70:30 aránya a jövőben 50:50-re módosul majd. Ennek is meg kívánunk felelni. Általánosságban pedig fontos volt számunkra, hogy ne adjuk fel a komplex marás és maróesztergálás terén szerzett kompetenciánkat és know-how-unkat.”

Modern folyamatirányítás nagy érintőképernyővel és kontextusfüggő információkijelzéssel, Siemens és Fanuc vezérlőkkel is
Modern folyamatirányítás nagy érintőképernyővel és kontextusfüggő információkijelzéssel, Siemens és Fanuc vezérlőkkel is

Portál helyettesíti a mozgó oszlopot

A legfontosabb módosítás, hogy a Stama merev portálfelépítésre váltotta le a mozgó oszlopokat. Az ágyból és a portál(ok)ból álló gépváz precíziósan öntött polimerbetonból készült, amely jelentős hőelnyelő képessége (ezért alacsony termikus deformációja) és kiváló rezgéscsillapító tulajdonságai révén lett a szerszámgépgyártás egyik alapanyaga. A ráncfelvarrás egy egész gépsorozatot eredményezett.

„Az új fejlesztés során négy prioritást határoztunk meg: a megnövelt statikus és dinamikus merevséggel elért nagyobb stabilitást, a kisebb mozgó tömegeknek köszönhető nagyobb dinamikát, a termikus stabilitással megemelhető precizitást és a gép nagyobb rendelkezésre állását a megbízhatóság növelése által – mondta Frank Müller, a Stama fejlesztési vezetője. – A nagy termelékenységű folyamatok során megismert követelmények is állandóan szem előtt voltak: öttengelyes komplett megmunkálás, ezenkívül szimultán hatoldali marás és esztergálás, rúdalkatrészek és megközelítőleg 1 l/d viszonyszámmal rendelkező alkatrészek forgácsolása, automatizált és rugalmas munkadarab-mozgatás, valamint nagy pontosságú alkatrészátadás az egyik munkakamrából a másikba.”

Ennek érdekében az alkatrészek 90 százaléka újonnan fejlesztett és a Chiron-csoporton belül szabványosított, ami várhatóan csökkenti majd a fő alkatrészekre – az orsókra, az automatizálási elemekre, a vezérlőkre és a szerszámtárakra – vonatkozó árszintet és szállítási határidőket. Frank Müller szerint a Stama egyik legfontosabb erénye is megmaradt: „Az 1 méteres rúdalkatrészeknek a B tengely és a függőleges irányú maróorsó általi billentése egyedülálló előnyöket jelentett a piaci környezetben. A rendelkezésre álló munkaterületen szignifikánsan nagyobb marási teljesítmény lett elérhető, mint egy billenőfejjel. A megmunkálás sokkal stabilabbá vált a rögzített függőleges irányban, a megközelítőleg 1 l/d viszonyszámmal rendelkező előgyártmányokat pedig felülről függőlegesen is fel lehet fogatni.”

A teljesen átdolgozott és tökéletesen zárt szerszámtár 36 vagy 64 HSK-T63-as szerszámnak ad helyet
A teljesen átdolgozott és tökéletesen zárt szerszámtár 36 vagy 64 HSK-T63-as szerszámnak ad helyet

A legkorszerűbb kulcsrakész megoldások

A Stama a legapróbb részletekig elmerült a 8-tól 102 mm-ig tartó átmérőjű rúdalkatrészek és 250 mm-es átmérőig terjedő, megközelítőleg 1 l/d viszonyszámmal rendelkező alkatrészek teljes körű hatoldali megmunkálásának optimalizálásában. Két tipikus alkatrész – egy klasszikus szerszámtartó és egy esztergakés – NC-programjainak szimulációja két számjegyű százalékos csökkenést mutatott a ciklusidőben (10-15 százalék a jelenlegi géphez képest). Ennek okai az esztergálási és marási folyamat nagyobb anyagleválasztási sebességében, valamint a nem produktív időtartamok, például a munkadarab-átadás, illetve a be- és kirakodás lerövidítésében rejlenek.

Az új sorozatban számos Stama- és némi Chiron-fortély található, amelyet a meglévő és az új ügyfelek is értékelni fognak, mivel teljes körű üzleti know-how-t kapnak a csomagban a későbbi folyamatoptimalizációkhoz. A fejlesztő teljes mértékben bízik az új sorozat piaci sikerérben, mivel minden téren és minden szempontból javulás tapasztalható: az új fejlesztés nagy dobásnak számít a forgácsolástechnikában.

Helmut Damm, Stama
a szerző cikkei

(forrás: Rolatast/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[241705] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés