hirdetés

Gyors prototípus-készítés

Kopásálló prototípusok 3D-s nyomtatással

A mozgó műanyagok szakértőjeként is ismert Igus a hannoveri vásáron mutatta be új, tribológiailag optimalizált alkatrészeket készítő szolgáltatását.

hirdetés

Az Igus a jövőben még gyorsabb megoldást kínál azoknak, akiknek siklócsapágyak prototípusaira vagy különleges alkatrészekre van szükségük. A motion plastics néven emlegetett, azaz a mozgó alkalmazásokban használható, nagy teljesítményű műanyagok szakértője a tavalyi hannoveri vásáron mutatta be a világ első, 3D-nyomtatókhoz használható, tribológiailag optimalizált szálanyagát. A vállalat idén tovább bővítette kínálatát, és 3D-s nyomtatási szolgáltatást is kínál ügyfelei számára, hogy a különleges alkatrészeket még gyorsabban és igazán költségkímélő módon tudja biztosítani.

Bárki számára elérhető

A hannoveri vásár idejétől az Igus a saját gyártású, tribológiailag optimalizált szálanyagára alapozott 3D-s nyomtatási szolgáltatást kínál, és teljes egészében maga gyártja le a különleges alkatrészeket. „Vevőink megkereshetnek minket 3D-adataikkal, ezután gyorsan és egyszerűen megkapják az általunk kinyomtatott alkatrészeket – mondja Tom Krause, az Igus Iglidur tribológiailag optimalizált szálanyagokért felelős termékmenedzsere. – Az elmúlt időszakban kivételes esetekben már nyújtottunk hasonló szolgáltatást, amelyet most minden vevőnk számára elérhetővé szeretnénk tenni.”

Bonyolult alkatrészek, például csigakerekek is a lehető legrövidebb időn belül állíthatók elő (forrás: Igus)
Bonyolult alkatrészek, például csigakerekek is a lehető legrövidebb időn belül állíthatók elő (forrás: Igus)

Ezzel az Igus tovább bővíti a hagyományos 3D-nyomtatási anyagoknál ötvenszer kopásállóbb, tribológiailag optimalizált szálanyag nyújtotta lehetőségeket, hogy még különlegesebb geometriájú alkatrészeket szállíthasson az eddigieknél gyorsabban és egyszerűbben. A nyomtatott alkatrészek szállítási határideje elsősorban az elem összetettségétől függ, alapvetően azonban ezekre a termékekre is érvényes a cég szlogenje: akár 24 órán belül.

Online árkalkuláció és megrendelés

Az ügyfelek kiszolgálása – egészen az alkatrész teljes elkészültéig – a lehető legegyszerűbben zajlik. Ennek megfelelően az Igus weboldalán keresztül lehet az adatokat feltölteni és az alkatrészeket megrendelni. Az automatikus árkalkuláció is online módon történik, ennek során azonban – a szállítási határidőhöz hasonlóan – az ár is függ az alkatrész komplexitásától és felépítésétől. „Lehetőség van arra is, hogy az alkatrészeket két különböző típusú műanyagból nyomtassuk ki – magyarázza Tom Krause. – Tehát egyrészt nagyon bonyolult alkatrészeket is ki tudunk nyomtatni, amelyeknél a segédanyag feloldódik, illetve az is megoldható, hogy az alkatrészt hagyományos ABS-anyagból nyomtatjuk ki, és csak a csúszófelületeket készítjük a saját kopásálló Iglidur I180-PF műanyagunkból.”

Az újítás első lépéseként a vállalat az idei hannoveri vásáron különféle alkatrészeket – például csigakerekeket – mutatott be ebből az anyagból, amelyet az első mérsékelt kopású, tribológiailag optimalizált anyagként tartanak nyilván. A tervek szerint a jövőben további standard Iglidur anyagok felhasználásával is lehetőség lesz összetett formák kinyomtatására, hogy a felhasználóknak még több szabadságuk legyen a tervezés során.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés