Energialánc

Komplett kábelkötegek hegesztőrobotokhoz

A mozgó alkalmazásokhoz használható műanyagok szakértőjeként ismert Igus ezentúl komplett, készre szerelt, 3D-s energialánccal védett kábelkötegeket is kínál a hegesztőrobotoknál használt „dress pack” rendszerek gyors cseréjéhez.

hirdetés

Az automatizált gyártóberendezéseknél, amelyeket például az autógyártásban is használnak, az idő fontos tényező. Üzemszünet esetén minden perc számít. Ilyenkor a használatra kész megoldások segítenek, hogy a karbantartási és szerelési munkákat a lehető leggyorsabban el lehessen végezni. Ezért az Igus ezentúl komplett, standard kivitelű, készre szerelt energialánccal védett kábelkötegeket is kínál hegesztőrobotokhoz. A kötegek egy háromdimenziós Igus Triflex R-energy chain energialáncból állnak, amely Chainflex kábeleket és tömlőket tartalmaz az energia-, az adat-, valamint a közegellátáshoz.

„Fokozott igény mutatkozott arra, hogy a meglévő berendezésekbe utólag fejlettebb megoldásokat lehessen beépíteni, ezért döntöttünk a hegesztőrobotokhoz használható szabványköteg kifejlesztése mellett – fejti ki Jörg Ottersbach, az Igus robotika ágazat menedzsmentjének vezetője. – A kötegeket egyedileg az ügyfelek szabványaihoz tudjuk igazítani, ez azt jelenti, hogy különböző buszrendszerek, valamint különféle tömlőgyártók és primer vezeték-keresztmetszetek közül lehet választani.” Lehetőség van arra is, hogy a felhasználók 24-féle gyártói szabvány szerint készült kábelt eredeti csatlakozókkal közvetlenül az Igusnál készre szereltessenek.

A robot teljes energiatovábbító rendszere gyorsan és egyszerűen cserélhető (forrás: Igus)
A robot teljes energiatovábbító rendszere gyorsan és egyszerűen cserélhető (forrás: Igus)

Az Igus új tömlővel védett kábelkötegei garantálják az energiatovábbító rendszerek gyors cseréjét. Az ipari robotok további felhasználási eseteire a gyártó az egyedi tanácsadás mellett egyszerűen kezelhető online tervezőt is kínál ügyfeleinek. A robot gyártójának és sorozatszámának megadása után a QuickRobot alkalmazáson keresztül néhány kattintással több mint 2000 változatból választhatják ki és rendelhetik meg az ügyfelek a nekik megfelelő megoldásokat. Igény esetén az Igus megfelelő hurokmentesítő szerkezeteket is kínál, hogy az energy chain energialáncokat belógás nélkül a robotkar végéig lehessen vezetni.

 

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés