Ipari robotok

Kompakt SCARA robotok termékcsaládja

Az IRB 910 SC gyors, költséghatékony és az ABB többi robotjához hasonlóan pontos.

hirdetés

Az ABB bejelentette, hogy új termékcsaláddal, az IRB 910SC-vel bővül az általa gyártott robotok termékkínálata. Az ABB kisrobot-portfóliójába tartozó új SCARA (Selective Compliance Articulated Robot Arm, szelektív feladatok elvégzésére kialakított csuklós robotkar) berendezések maximális terhelhetősége 6 kg, és három konfigurációban (IRB 910SC –3/0.45, IRB 910SC – 3/0.55m, and IRB 910SC – 3/0.65.) érhetők el. Az egyes típusok moduláris kialakításúak, karkinyúlásuk 450, 550 és 650 mm között változik.

„Az IRB 910SC tervezése során a robot sebességére és  pontosságra helyeztük a súlyt – mondta  Phil Crowther, az ABB kis robotok termékcsaládjáért felelős termékmenedzsere. – Az IRB 910SC robotokat ugyanolyan teljesítményparaméterekkel és konstrukciós elvekkel tervezzük, mint az ABB többi kis robotját, így ezekre is jellemző a kiváló útvonal-vezérelhetőség, a nagy pontosság és a kis helyigény.”

Az ABB SCARA termékcsaládhoz tartozó robotokat úgy tervezték, hogy azok alkalmasak legyenek általános célú alkalmazások széles körére, ahol követelmény a gyors, ismétlődő és jól irányított pont-pont mozgás, ezért többek között jól használhatók palettázásra, gépkiszolgálásra és összeszerelésre. A SCARA termékcsalád megoldást kínál azoknak, akik az apró alkatrészeket összeszerelő alkalmazásokkal szemben szigorú elvárásokat támasztanak, mint például a rövid ciklusidők, a nagy pontosság és a kiemelkedő megbízhatóság. Az új robotok kiválóan alkalmasak laborautomatizálásra és vényköteles gyógyszerek adagolására/kiadására is. A változó, 450, 550 és 650 mm-es karkinyúlás lehetővé teszi, hogy a vevők az adott feladathoz legjobban illeszkedő robotkart választhassák meg. 

Az SCARA robotcsalád minden tagja asztali kivitelű (asztallapra szerelhető), és IP54-es védettséggel rendelkezik, azaz tokozásuk por és fröccsenő víz ellen védett. A robotok előnyeit az alábbi videó is jól szemlélteti.

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés