Ipar 4.0

Kompakt kétirányú memóriamodul

A Balluff kompakt kétirányú IO-Link-memóriamodult fejlesztett ki a szűk beépítési helyekkel rendelkező alkalmazások számára. 

hirdetés

Az IP 67 védettségű, mindössze 34 mm×16 mm× 8 mm méretű memóriamodul cserélhető egységek, például portál típusú megmunkálóközpontok marófejeinek adathordozójaként használható. Ennek hatására a részegységek képessé válnak arra, hogy „magukban hordozzák” saját tényleges működési adataikat. Ez a következő előnyökkel jár együtt: ha gépet váltunk, minden – például a futásteljesítményre, az ütésekre és a vibrációkra vagy a kenési és az olajcsere-intervallumokra vonatkozó – adat egyszerűen és közvetlenül áttölthető az új gépre.

A modul minimális energiabefektetéssel telepíthető és paraméterezhető. A marófej és a vezérlő közötti stabil, hibamentes, kétirányú adatátvitel megteremtéséhez mindössze egyetlen szabványos vezetékre van szükség. A jelkábel a rendszergyűrűben csatlakozik a marófej interfészéhez. Az árnyékolásnak köszönhetően a külső elektromágneses zajok sem zavarják az adatátvitelt. A modul összesen 14, egyenként 64 byte-os szegmensből épül fel.

Az IO-Link-technológia ezúttal is kulcsfontosságúnak bizonyult (forrás: Balluff)
Az IO-Link-technológia ezúttal is kulcsfontosságúnak bizonyult (forrás: Balluff)

A gépkezelők számára hatalmas előnyt jelent, hogy amikor a marófejet az egyik gépről a másikra helyezik át, a termékazonosításokra és a használatra vonatkozó minden adat egy kábelen keresztül a marófej memóriájából automatikusan az NC vezérlőre töltődik. Karbantartás, vagy szerelés esetén a szakemberek a memóriachipből az összes adatot ki tudják olvasni egy PC vagy laptop segítségével, és szükség esetén frissíthetik azokat. Ez a megoldás folyamatos és átlátható tájékoztatást ad a gépkezelőnek a marófej aktuális állapotáról. Az IO-Link-technológia ezúttal is kulcsfontosságúnak bizonyult a nagy teljesítményű, helytakarékos, az ipar 4.0-koncepciónak megfelelő megoldások létrehozásában. 

(forrás: Balluff/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés