Kompakt gyorspasztőröző az összes szabványos konténerhez

Magas energiahatékonyság, egyszerű telepítés és gyors üzembe helyezés –  ezek az érvek szólnak az innovatív gyorspasztőrizáló mellett. 

hirdetés

A KHS Innopro mérnöki vállalat négy évvel ezelőtt mutatta be először kifejezetten a kis és közepes sörfőzdék igényeinek kielégítésére kifejlesztett gyorspasztőröző gépét. A gyakorlatban azóta sokszor bevált technológia ma már számos új alkalmazási területen elérhető. Eredetileg csak hordóállványokban használták, ma már kompatibilis az üveg, a doboz és a PET tartály szegmensekkel. Kompakt vázszerkezete lehetővé teszi, hogy a felhasználók az alacsonyabb logisztikai költségek és a gyorsabb telepítés előnyeit élvezhessék.

Csakúgy, mint a KHS összes folyamatmérnöki rendszerénél, a dortmundi kulcsrakész beszállító is a lehető legtöbb azonos alkatrészt használja az Innopro BoxFlashen. Más sorozatú gépekből vett alkatrészek közé tartozik például az Innopro Paramix program puffertartálya és váza, a KHS úttörő háromkomponensű keverőrendszere. A szokásos kiviteltől eltérően a puffertartályt vízszintesen helyezték el a keret belsejében. "Ennek érdekében 25 százalékkal csökkentettük a tartály méretét, de ez még mindig nagyobb mint 1500 liter" – magyarázza Gerold Tandler, a KHS folyamatmenedzsere. Ennek az az előnye, hogy a rendszert már nem kell szétszerelni szállításkor, alkatrészenként szállítani és a helyszínen újra összerakni, huzalozni, ami azt jelenti, hogy a gyártási helyre már egyszerű, komplett egységként szállítják. Ez legalább két harmadával csökkenti a logisztikai költségeket és jelentősen lerövidíti a telepítéshez és a helyszíni üzembe helyezéshez szükséges időt.

A puffertartály rögzítésén túl a gép lábainak és a túlnyomásos szelep felszerelésén kívül a helyszínen csak a megfelelő vezetékek összekapcsolása marad, és az Innopro BoxFlash működésbe léphet. A termékszivattyúk szánrendszerei nagyban megkönnyítik a karbantartást is. A pasztőrözés hőmérséklete 60 és 75 Celsius-fok közötti tartományban lehetséges, a hőmegtartási idő pedig 30 másodperc. Tandler számára az előnyök nyilvánvalóak. „Az Innopro BoxFlash ötvözi az optimális, biztonságos termékkezelést és a rendkívül kicsi alapterületet – ráadásul hatékony és takarékos az erőforrásokkal.” A maximális teljesítménye óránként 45 hektoliter, kifejezetten kis és közepes sörfőzdék számára készült. A KHS Innokeg CombiKeg kombinációjával a kompakt gyorspasztőröző felszerelhető az opcionális OnBoard CIP modullal is. A KHS erre a célra két hordó parkoló állomást és adagoló szivattyút illeszt a rendszerbe a CIP-adathordozókhoz. Ez azt jelenti, hogy a gyártás után mind a gyorspasztőröző, mind a töltőanyag belső tisztításra kerül. "A rendszer teljes volumene olyan kicsi, hogy a CIP-idők jelentősen lerövidülhetnek, nagyon gyorsan előkészítve a rendszert a gyártásra" – mondja Tandler.

(forrás: KHS GmbH)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés