Műszaki diagnosztika

Képelemzés felsőfokon

A közelmúltban mutatták be a svájci Imagic cég IMS professzionális digitális képfeldolgozó rendszerének továbbfejlesztett változatát. Az új IMS gyors, érthető és könnyen használható felület, amely számos új eszközt és szolgáltatást tartalmaz a 64 bites technológiának köszönhetően. 

hirdetés

Rögzítsük, dolgozzuk fel és mentsük el a képeinket egy alkalmazáson belül az IMS (Image Management System) segítségével! Ehhez használhatunk standard eszközöket, például a fényerősség beállítását és a vágást, de a képfeldolgozási folyamat programja olyan specializált funkciókat is tartalmaz, mint például az árnyékolás beállítása (Shading Correction). A folyamatos munkát igény szerinti makrók segítik már képrögzítés közben is. Időt takaríthatunk meg velük, és biztosíthatjuk a képek minőségének folytonosságát.

Gradiensgörbe segítségével korrigálni kívánt kép
Gradiensgörbe segítségével korrigálni kívánt kép

Munka ismerős környezetben Nincs szükség más képfeldolgozó programra. Egyazon alkalmazáson belül rögzíthetjük, feldolgozhatjuk, elmenthetjük és archiválhatjuk a képeinket.

Munka ergonomikusan és hatékonyan A képfeldolgozó modul eszköztára megkönnyíti a munkát. Hagyatkozhatunk az eszközök pontosságára és az olyan ergonomikus támogató funkciókra, mint például az interaktív nagyítás.

Specializált eszközök képeinek optimalizálásához A képek feldolgozása során használhatunk intelligens eszközöket a karcok hatékony eltávolítására vagy az árnyékolási és színhibák korrigálásához.

Automatizált képkorrekció makrókkal Ismétlődő képfeldolgozási műveletekhez könnyen létrehozhatunk igény szerinti makrókat, és az IMS szoftver elvégzi az elvárt munkát. Alkalmazhatjuk a makrókat bármelyik korábban rögzített és elmentett képen, vagy akár közvetlenül új képek rögzítése közben. Ezáltal időt takaríthatunk meg, emellett lehetővé válik a megfelelő és következetes képfeldolgozást.

Standard verzió funkciói

Fényerősség beállítása: a fényerősség, a kontraszt és a gamma beállításainak eszköze.

Színátmenet beállítása: egy kép kontrasztosságát állítja be gradiensgörbe használatával.

Szélezés: ezzel az eszközzel négyszögletű terület vágható ki a képből; későbbi igazítást is lehetővé tesz.

Átfordítás: átfordítja a képeket függőleges vagy vízszintes középvonalon.

Beállítási hisztogram: a képek fényerősségének manuális vagy automatikus beállítása hisztogram segítségével.

Átméretezés: a képek fényerősségének manuális vagy automatikus beállítása hisztogram segítségével.

Elforgatás: lehetővé teszi a képek méretének megváltoztatását képpontban megadva vagy százalékosan.

Fehéregyensúly: tetszőleges szögben elforgatja a képet; vizuális vezetővonalakat kínál a vízszintes és függőleges igazításhoz.

Színkorrekció: lehetővé teszi egy semleges szürke pont (fehéregyensúly) kijelölését a képen.

Makró: munkafolyamat-vezérlő eszköz a többi eszköz számára. Lehetővé teszi tetszőleges, egymást követő feldolgozási lépések meghatározását. A makrót elindíthatjuk korábban elmentett képeken vagy képrögzítés közben is, és használhatjuk automatizálva vagy interaktívan.

Az egyik alapfunkcióval színkorrigált kép
Az egyik alapfunkcióval színkorrigált kép

A felsoroltakon felül a Pro verzió kiegészítő funkciói az árnyaláskorrekció (a nem homogén minta megvilágítottságát, azaz árnyalását beállító eszköz), a színek invertálása (invertálja minden képpont színét, azaz létrehozza a kép negatívját) és a retusálás (kijavítja a hibákat a mintán, például a karcolásokat). További fontos modul a Partial Area Measurement eszköz, amellyel területrészek nagyobb képen vagy képterületen (region of interest) belüli százalékos aránya határozható meg egy binarizációs hisztogram segítségével.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[151280] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés