Rendkívüli lézerteljesítmény fiberlézervágó gépeknél

Jövő a jelenben

A Bodor Laser világviszonylatban is nagy fiberlézervágó-gyártó vállalat, amely évente két és fél ezer gépet készít. A cég most alakítja ki értékesítési rendszerét és európai partnerhálózatát, amelynek révén a közelmúltig Európában 225 gép került forgalomba.

hirdetés

2020-tól Magyarországon lesz a kelet-közép-európai alkatrész- és szervizközpont, amely rugalmassá teszi a felhasználók alkatrészigényeinek kiszolgálását, lerövidítve a gépleállási időket, valamint bármiféle szervizkérdésben gyors reakciót eredményezve importőr- és gyártói oldalról egyaránt. Az Optimum Hungária Kft. 2018-tól a Bodor Laser fiberlézervágó gépek hivatalos magyarországi forgalmazója és szervize.
A Jinanban lévő, több mint 20 ezer négyzetméteres összeszerelő üzemben folyó gyártás megfelel az európai szabványoknak és a nemzetközi minőség-ellenőrzésnek. Többek között olyan tanúsítványokkal rendelkezik, mint a CE-, az FDA-, az ISO 9001- vagy az SGS-megfelelés. A Bodornál 1400 munkatárs dolgozik, ebből a fejlesztői központban több mint száz kutató tevékenykedik folyamatosan azon, hogy javítsa a gépek szolgáltatási színvonalát, ami a lézervágás területén kiemelkedően fontos. Minden évben jelentős, több millió dolláros összeget fektetnek be az új kutatás-fejlesztési projektekbe. Az új k+f-eredmények hatékonyabb vágási módszereket, valamint tökéletesebb és gyorsabb vágást eredményeznek.

Többszörösen díjnyertes gépek

A Bodor lézervágógépeket amerikai/német gyártású IPG- és kínai Maxphonotics-lézerforrásokkal szerelik. Mindkét gyártó Németországban építette ki az európai szervizközpontját. A Maxphotonics legújabb, 2019-es fejlesztése a 25 kW-os lézerforrás, amely teljesítményt eddig lézervágó berendezések nem tudtak elérni, de idéntől már a Bodor gépeken is megvalósítható lesz a Maxphotonics kiemelt gyártópartneri státusának köszönhetően.

A legszigorúbb vevői és gyártási elvárásokat is ki tudja szolgálni
A legszigorúbb vevői és gyártási elvárásokat is ki tudja szolgálni

A Bodor Laser elkötelezett a kifinomultabb és intelligensebb termékek fejlesztése iránt. Az iF Dizájn Díjat a nemzetközi termékfejlesztési kiválóság jeleként ismerik el. A cég 2018–19-ben iF és Red Dot formatervezési díjat is nyert az újonnan tervezett gépeivel. Mindezek összességében hozzájárulnak ahhoz, hogy a lézervágók a legszigorúbb vevői és gyártási elvárásokat is ki tudják szolgálni.
A hazai forgalmazó rendelkezik a berendezések biztonságos és szakszerű üzembe helyezéséhez, üzemeltetéséhez, a Bodor Pro szoftver használatához és oktatásához, valamint a karbantartáshoz szükséges szakismerettel, így garantálhatja a termékek hosszú távú használatát.

Főbb gépépítési szempontok

Öntöttvas ágy a gép élettartamára tervezve: Öntött ágy, amely jól ellenáll a hőterhelésnek és a rezgéseknek, valamint teljesen mentes a hegesztési varratoktól, így biztosítva a csavarodásmentes hosszú élettartamot.
Hosszú élettartam: Grafitöntvény alkalmazásával készített gépágy, amelynek szakítószilárdsága minimum 200 MPa. Nagy széntartalom, nagy nyomószilárdság, erős rezgéselnyelés jellemzi. Kevéssé hőérzékeny, így a gép pontossága hosszú ideig fennmaradhat, és élettartama során nem alakul ki deformáció.
Automatikusan fókuszáló Bodor Genius lézerfej: Felügyeletmentes költséghatékony vágást tesz lehetővé a következő tulajdonságai révén.
Autofókusz: Különböző fókusztávolságokra alkalmazható, amelyeket a szerszámgép vezérlőrendszere irányít. A fókuszpont a vágási folyamat során automatikusan beállítható a különböző vastagságú fémlemezek legjobb vágási eredményének eléréséhez.
Operátor felügyeletétől mentes: A fókusztávolságot az operációs rendszer vezérli. Nem kell manuális szabályozást végezni, ami hatékonyan kiküszöböli a kézi működtetés okozta hibákat.
Gyors: A Bodor Lightning-technológiát használva a perforációs idő rövid, 90 százalékos időmegtakarítás érhető el. A Bodor Lightning és a Bodor Genius lézerfej kombinációja egy új eljárást tett lehetővé, miszerint az anyagminőség nem befolyásolja a lyukasztást, és tökéletes vágás lehetséges a legjobb vágási beállítással, illetve a gáz és a villamos energia mennyisége csökken, így érhető el az optimális költségmegtakarítás. Különböző anyagok vagy különböző vastagságú lemezek cseréjekor az automatikusan fókuszáló lézerfej hatékonyan kiolvassa a rendszerben tárolt paramétereket, és beállítja a fókusztávolságot.
Pontos: A perforációs fókusztávolság növelése, illetve a perforáció fókuszpontja és a vágási fókusztávolság külön beállítási lehetősége fokozza a vágási pontosságot.
Tartós: A beépített kettős vízhűtő szerkezet biztosítja a kollimátor és a fókuszáló alkatrészek állandó hőmérsékletét, elkerüli a lencsék túlmelegedését, és meghosszabbítja azok élettartamát. A kollimátor- és a fókuszvédő lencsék méretének növelése óvatosan védi a legfontosabb alkatrészeket.

(A cikk eredetileg a GyártásTrend májusi lapszámában jelent meg.)

(forrás: Optimum Hungária)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés