hirdetés

Additív gyártástechnológia

Intelligens 3D-nyomtatott siklóalkatrészek

Világelső innováció: a nyomtatott alkatrészekben integrált szenzorok jelzik, ha esedékes a karbantartás, és figyelmeztetnek túlterhelés esetén.

hirdetés

Az Igus 3D-nyomtatott, kopásálló alkatrészei gyakran ugyanolyan élettartammal rendelkeznek, mint az eredeti komponensek. A vállalat azonban itt nem áll meg: a 3D-nyomtatott alkatrészek intelligens funkciókkal bővülnek. Ennek eredményeképpen csökken a gyártási idő és a költségek, ráadásul a megoldás az ipar 4.0 funkciók egész sorát nyújtja. „Az Igus termékújdonsága a világon először, közvetlenül a komponensekbe nyomtatott érzékelőkkel kerül forgalomba. Így az intelligens, 3D-nyomtatott siklócsapágy valódi áttörést jelent” – nyilatkozott Tom Krause, az Igus Additív Gyártási Részleg vezetője. A megoldással lehetőség nyílik az egyedi alkatrészek prediktív karbantartására, ezzel későbbi költségek takaríthatók meg. Az intelligens 3D-nyomtatott alkatrész már jóval a meghibásodás előtt jelzi, hogy eljött a csere ideje. Észleli a túlterhelést is, így megállíthatjuk a folyamatot még mielőtt az komolyabb károsodást okozna a csapágyfészekben vagy az egész rendszerben.

Egy innovatív vállalat

Az Igus 2016 óta foglalkozik intelligens kopásálló alkatrészek gyártásával energialáncokhoz, siklócsapágyakhoz és lineáris kocsikhoz. Kezdetben lézerszinterezéssel, iglidur l3-ból készültek a siklócsapágyak, ezekhez egy következő gyártási lépésben adták hozzá az intelligens funkciókat. Jelenleg egy új gyártási folyamat révén az Igus fejlesztőmérnökei már egyetlen lépésben képesek ilyen intelligens, kopásálló alkatrészek gyártására. Az intelligens, különleges igénybevételeknek kitett alkatrészeket egy lépésben, költséghatékonyan, mindössze 5 munkanap alatt le tudják gyártani. Az érzékelőréteget az alkatrész terhelésnek kitett felületére viszik fel. Az intelligens, beépített érzékelőkkel ellátott alkatrészek gyártása többkomponensű 3D-nyomtatással történik. Az alkatrészeket iglidur l150 vagy iglidur l180 szálanyagból, valamint egy ezekkel jól kötő, speciálisan kifejlesztett, elektromosan vezető szálanyagból készítik.

Prediktív karbantartás

Jelenleg két felhasználási terület kínálkozik: ha az elektromosan vezető anyagot a két terhelt felület közé helyezik, akkor az alkatrész jelzi a túlterhelést. Mivel ha a terhelés csökken, akkor csökken az elektromos ellenállás is. Így még a további károsodás bekövetkezése előtt meg lehet állítani az eszközt. A terhelhetőség megállapítása érdekében a siklócsapágyat megfelelően kell kalibrálni. Másrészről, a csúszófelületbe ágyazott vezető réteg esetében az ellenállás változásával mérhető a kopás. A 3D-nyomtatott alkatrész segítségével lehetséges a prediktív karbantartás. A kenés- és karbantartásmentes tribo-műanyagból készült alkatrész jelzi, mikor jön el a csere ideje, ezzel előre tervezhetővé válik a karbantartás és kiküszöbölhető a rendszer leállási idővesztesége. Ráadásul a megoldás mindössze egy a számos 3D-nyomtatási innováció közül, melyeket az Igus idén ősszel bemutat.

Cikkünk eredetileg a GyártásTrend áprilisi lapszámában jelent meg.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés