Ipar 4.0

Innovatív CNC-megoldások jövőorientált felhasználóknak

A DMG Mori az Intertool 2016 kiállításon tizenegy csúcstechnológiát képviselő géppel vázolta fel a gyártástechnológia jövőjét az ipar 4.0-ra koncentrálva.

hirdetés

Kiállított berendezéseivel és az ipar 4.0 fókuszba helyezésével a DMG Mori innovációs elhivatottságát hangsúlyozta a bécsi Intertool gyártástechnológiai szakvásáron, május 10. és 13. között. A 400 m2-es standon a globálisan elismert szerszámgépgyártó csoport bemutatta a válaszait a jövőorientált felhasználók által támasztott gyártástechnológiai kihívásokra. A reflektorfény a Celoson volt, amely a digitalizálási stratégia fő építőeleme. Kiemelt hangsúlyt fektettek az NLX 2500SY | 700 esztergára, amely a nagy sorozatszámú és nagy pontosságú esztergálás területén nyújt kiemelkedő teljesítményt, valamint a forradalmi ecoMill V megmunkálóközpont-sorozatra és az ecoTurn 450 esztergára, vonzó befektetési lehetőségként az ártudatos megrendelők számára.

Megoldások a digitális átalakuláshoz

Az ipar 4.0 a jövőről szóló párbeszédekben jelenleg minden másnál hangsúlyosabban jelen van, a szerszámgépgyártási iparban is, hiszen a digitális változás egyre inkább elfoglalja helyét a szerszámgépgyártásban. Ez azt is jelenti, hogy a szoftverek egyre fontosabbak lesznek, még a gyártókörnyezetben is. A DMG Mori ezért szembesül azzal a kihívással, hogy különleges megoldásokkal támogassa megrendelőit a digitális átalakulás érdekében. Az iparág vállalatai figyelik a fejlesztéseket, és nagyon jól tudják, hogy az ipar 4.0 alapjait most és a közeljövőben kell lefektetni a gyártásban. Annak érdekében, hogy ezzel haladni lehessen, a felhasználóknak átfogó, univerzális megoldásokra van szükségük, a megrendelők számára számszerűsíthető előnyökkel.

A Celos a digitalizálási stratégia kulcseleme (forrás: DMG Mori)
A Celos a digitalizálási stratégia kulcseleme (forrás: DMG Mori)

A DMG Mori a Celos-rendszerrel, valamint más intelligens szoftvermegoldásokkal is támogatja megrendelőit a digitális átalakulásban. A vállalat jövőorientált digitalizálási stratégiájának kulcseleme az alkalmazásalapú Celos-rendszer, amelyet a szerszámgépgyártó először mintegy három évvel ezelőtt mutatott be, és amelyet azóta is következetesen fejleszt. Ezt az egységes felhasználói felületet használva a gépeken és az irodai PC-ken az értékesítés és a termeléstervezés kezelni, dokumentálni és megjeleníteni tudja a megrendelések állapotát, a folyamatokat és a gépadatokat.   

A megbízható tökéletesség

A stabilitás és a pontosság a kulcs az esztergák kiváló gyártási eredményeihez és a hatékony esztergálási folyamatokhoz. Ezek azok az alapvető jellemzők, amelyekre a DMG Mori koncentrált az NLX-termékcsalád fejlesztésekor. Az eredmény minden szempontból meggyőző.A gyártó már a fejlesztési szakaszban végez szimulációkat véges elemes analízissel, hogy a gépek konstrukcióját a lehető legstabilabbá tegye. Az x, y és z tengelyhez optimális csillapítási jellemzőkkel és legnagyobb dinamikus szilárdsággal rendelkező lapos vezetékeket használnak, ami jelentősen hozzájárul a gépek kimagasló teljesítményéhez. A nagyobb golyósorsós hajtások is döntő mértékben támogatják ezt, mert az ezzel azonos mértékben megnövelt csapágyakkal együtt az x tengely merevségét akár 50 százalékkal is fokozzák. De a DMG Mori a gépek hőstabilitását is javítani tudta. A gépágyba integrált hűtőrendszer minimalizálja a hőtágulás hatásait.

Az NLX-termékcsalád egyik fő típusa az NLX 2500SY | 700
Az NLX-termékcsalád egyik fő típusa az NLX 2500SY | 700

Az NLX-termékcsalád vezető típusa többek között az NLX 2500SY | 700 Celos 21,5ʺ-os Ergoline-nal és Mitsubishi vezérléssel. Ahogy ebben a teljesítményosztályban szokásos, ez a gép már fő- és ellenorsóval felszerelt. A BMT revolverfej 12 hajtott szerszám számára biztosít helyet, amelyek gyártáskor akár 10 000 min-1 forgási sebességgel is működhetnek. 10, 16 vagy 20 pozícióval rendelkező revolverfejek opcióként kaphatók. Egy másik opció a szerszámok revolverfejéhez a Trifix gyorscserélő rendszer. A gép y tengelyének mozgástartománya 100 mm (±50 mm). A lehető legnagyobb megmunkálási tartomány eléréséhez a DMG Mori nagy mozgástartományt alakított ki az NLX 2500SY | 700 gép esetében. A 705 mm-es esztergálási hossz és a maximum 366 mm-es esztergálható átmérő önmagáért beszél. Az y tengely nélkül akár 460 mm-es esztergálható átmérő is elérhető. A 80 mm-es rúdáteresztés nagy átmérőjű rúdanyagok megmunkálását is lehetővé teszi. Ami az NLX 2500SY | 700 pontosságát illeti, meg kell említeni a kifinomult hőmérséklet-kezelést is. A hűtőfolyadék integrált zárt rendszerben áramlik a gépen és a gépágyon, biztosítva a teljes rendszer egyenletes hőmérsékletét.

Belépőszint standard gépe

Az új ecoMill V-termékcsaláddal és az ecoTurn 450 géppel a DMG Mori az Ecoline legújabb innovációját mutatta be a nagy teljesítményű belépőszintű gépek terén. Az ecoMill V-termékcsalád három gépméretet ölel fel, vagyis az ecoMill 600 V-t, az ecoMill 800 V-t és az ecoMill 1100 V-t 600, 800, illetve 1000 kg tömegű munkadarabokhoz.

EcoMill 600 V akár 600 kg-os munkadarabokhoz
EcoMill 600 V akár 600 kg-os munkadarabokhoz

Az x tengelyen a három függőleges megmunkálóközpont méretétől függetlenül 600, 800 vagy 1100 mm-es mozgástartománnyal rendelkezik. Az ecoMill V-termékcsalád alapja a teljesen átdolgozott Ecoline-konstrukció, amellyel a szerszámgépgyártó jelentősen növelni tudta a megmunkálás ergonómiáját, valamint a rendszer értékállóságát. A gépek robusztussága a végeselem-analízissel optimalizált, öntött, C vázas, 1000 kg-mal megnövelt tömegű gépágyon, de ugyanígy a robusztus és hőstabil szerkezeten is alapul. Az új 19"-os DMG Mori Slimline Multi-touch Siemens vezérléssel, de a 15ʺ-os DMG Mori Slimline Mapps IV Fanuc vezérléssel is innovatív, modern gépkezelői felületet nyújt.

EcoTurn 450: belépőszint kiváló minőségben
EcoTurn 450: belépőszint kiváló minőségben

Az új ecoTurn 450 géppel a DMG Mori hangsúlyozza a minőség iránti komoly elvárásokat, amelyeket a vállalat a belépőszintű gépek iránt támaszt. Az Ecoline-konstrukció új univerzális CNC-esztergája például jelentős előnyökkel bír az ergonómia és az értékállóság terén. A csoport azonban a megrendelők és a felhasználók egyre növekvő igényeinek is eleget tesz számos korszerű műszaki megoldással. Azzal, hogy alapesetben 80 mm-re növelték a rúdáteresztés méretét, megfelelő lehetőséget teremtettek szórófejek, csapágyperselyek és más forgásszimmetrikus munkadarabok gyártásához. Az öntött és 45°-ban döntött ágy optimális forgácselvezetést garantál, és a 45 mm széles vezetékek olyan stabilitást nyújtanak, amely a tökéletes megmunkáláshoz szükséges.

Kevés leállás integrált szolgáltatásokkal

A gépleállások számát rendszeres ellenőrzéssel és megelőző intézkedésekkel megbízhatóan lehet csökkenteni. A DMG Mori LifeCycle Services legújabb termékei közül ezzel a témával foglalkozik az Inspection Plus, a Maintenance Plus és a Service Competence Plus csomag. Az Inspection Plus- és a Maintenance Plus-szerződések tartalmazzák a gyártó által meghatározott, rögzített árú rendszeres ellenőrzést vagy karbantartást. A gépek jobb rendelkezésre állása mellett a tervezhető karbantartási és üzemeltetési költségek jelentős előnyökkel járnak a felhasználók számára. A Service Competence Plus szolgáltatást a DMG Mori olyan megrendelőknek ajánlja, akik saját maguk szeretnék karbantartani a gépeiket. Az átfogó és gépspecifikus karbantartást követve átadják a szükséges know-how-t a megrendelő karbantartó személyzete számára. 

Szakemberek támogatása kérhető a nap 24 órájában
Szakemberek támogatása kérhető a nap 24 órájában

Ezeket a termékeket a DMG Mori kiegészíti az Allianz biztosító szolgáltatásával. Mostantól egy új vagy használt gép beszerzésekor a megrendelők biztosítást köthetnek a gépre. Az Insurance Plus programmal profitálnak az optimális költséggazdálkodásból és az azonnali segítségből is. Sérülés esetén a költségeket 100 százalékban megtérítik anélkül, hogy többletet kellene fizetni. A biztosítás csak a DMG Mori gépeire köthető meg az üzembe helyezést követő 2 hónapig, jelenleg csak Németországban, további országok kérésre csatlakozhatnak a programhoz.

Az orsószerviz akár a megrendelő telephelyén végzett javítást is jelentheti
Az orsószerviz akár a megrendelő telephelyén végzett javítást is jelentheti

Az orsó nagy megbízhatósága egy másik fontos tényező a mindennapi gyártásban. Az orsók szervizeléséhez a megelőző orsókarbantartás és az orsók új generációja mellett a DMG Mori gyors segítséget nyújt magas színvonalú műszaki hozzáértéssel. Szakemberei 24/7 rendszerben segítséget adnak, hogy a lehető leggyorsabban megfelelő megoldást lehessen találni. A szerviz a gyárban történő orsójavítástól az új és a csereorsón keresztül az orsómobilig terjed, amely esetben – korlátozott földrajzi elérhetőséggel – egy technikus gyorsan és könnyen megjavíthatja a felmerült hibát a megrendelő telephelyén. Továbbá az olyan orsótípusokkal, mint amilyen a speedMaster, a compactMaster és a powerMaster, nőtt az orsók és a megmunkálás megbízhatósága. Egyebek mellett itt robusztusabb csapágyak és szerszámbefogó kerül alkalmazásra, amelyek a jövőben további befogástípusokat fognak támogatni. Ez csökkenti az érzékenységet és növeli az orsó élettartamát.

(forrás: DMG Mori/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés