Additív gyártás

Ingyenes oktatási anyagok 3D-nyomtatáshoz

A CraftUnique április 6-tól ingyenes, bárki számára elérhető webinart indít. A tanórák hiánypótlóak, hiszen eddig magyar nyelven nem voltak ilyen oktatási anyagok, sőt a videók bármikor visszanézhetőek is lesznek. A koronavírus miatt most otthonról tanítók és tanulók a 3D-s ismeretekkel naprakésszé és színesebbé tehetik tudásukat.

hirdetés

A vállalat az elmúlt 5 évben több alkalommal szervezett ingyenes 3D-bemutatókat és 3D-s tárgyalkotás foglalkozásokat is. 

Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyították, hogy egyre inkább nő az igény a 3D-nyomtatás megismerésére, így a webinar indítása is egyre nagyobb fókuszt kapott a vállalatnál. Angol nyelvű anyagokkal bárki találkozhat az interneten, de kifejezetten magyar, a 3D-nyomtatást bemutató oktatási anyagok nem elérhetők, így a CraftUniqe úgy döntött, hogy ezen változtatni fog.

A vállalat április 6-án induló webináriumában Kolozs Levente fogja bemutatni a 3D-nyomtatót, a kezdeti lépéseket, illetve magát a tervezést és nyomtatást is. Az oktatás a mindennapjai része, hiszen ő a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma igazgatóhelyettese, informatika tanára, mérnöke, aki örömmel vállalta ezt a megtisztelő feladatot. 6-8 héten át, heti 1 alkalommal készülnek tartalmak a CraftUnique YouTube csatornájára, tehát bármikor meg lehet őket tekinteni, bármilyen előzetes regisztráció nélkül. A tanórák teljesen rugalmasak, mindenki, aki érdeklődik a 3D-nyomtatás iránt, bővítheti a tudását és kedvet kaphat ahhoz, hogy még inkább elmélyedjen a témában.

A webinárium tökéletesen alkalmazkodik a koronavírus miatt kialakult otthoni digitális oktatáshoz és abban is segít, hogy a diákok és tanárok felfedezzék, hogy a 3D-nyomtatás milyen széles körben felhasználható az iskolákban, legyen az akár általános, középiskola, szakképzési centrum, vagy éppen egyetem. Az oktatási anyag egyik fő célja, hogy a résztvevők a távoktatás segítségével megismerkedjenek a 3D-nyomtatással, és alapszinten elsajátítsák a nyomtatáshoz szükséges tervezési folyamatot is. Az oktatási anyag 1. része az alábbi linken elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=G7Z8en9jLVM

(forrás: CraftUnique/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés