Megmunkálás

Importálási opció egyszerűsíti a CNC-programozást

A STEP-fájlként rendelkezésre álló 3D-modelleket immár közvetlenül lehet importálni Hurco gépekre a Solid Model opció révén. Ezáltal különösen az ötoldalas megmunkálás egyszerűsödik le.   

hirdetés

Az öttengelyes Hurco megmunkálógépeken alapjában véve egyszerűen és gyorsan megy a programozás. Az új és kevésbé speciális képzettségű munkatársakat rövid idő alatt be lehet tanítani. Az új Solid Model importálási opció most már a munkalépéseket is lerövidíti. A szerszámgépgyártó berendezéseit úgy alakították ki, hogy a testmodell importálására alkalmasak legyenek.

A STEP-formátumú 3D-s modellfájlok egyszerű importálása lerövidíti és egyszerűsíti a programozást. Az importálási opció elemzi az adatokat, és lehetővé teszi, hogy közvetlenül a gépen történjen a gyártási programozás. Ráadásul biztonságosabban készíthető el az alkatrész a munkadarabból: jelentős mértékben csökken a programozási hibák kockázata részben azért, mert a megírt program megmunkálási szimulációja a testmodellezéssel (Solid Model) egy nézetben jelenik meg. Így azonnal látható, hogy a programozás illik-e a kész alkatrészhez, vagy további finomításra van szükség.

Maximális mértékben a felhasználási gyakorlatra és igényekre szabva (forrás: Hurco)
Maximális mértékben a felhasználási gyakorlatra és igényekre szabva (forrás: Hurco)

A Hurco gépeket intuitív módon kezelhető Max5 dialógusvezérléssel látták el. „Gépeink vezérlése igazi csúcsminőséget képvisel, gyorsaságban egyetlen más vezérlés sem veszi fel vele a versenyt, a gépek hatékonyságát rendkívüli mértékben növeli” – hangsúlyozza Michael Auer, a Hurco GmbH ügyvezetője. A DXF-fájlokat közvetlenül be lehet olvasni a CNC-vezérlésbe. A rajzokból vagy vázlatokból pillanatok alatt kész program lesz, ettől még jövedelmezőbbé válik a prototípus-, valamint az egyedi és a kisszériás gyártás.

(forrás: Hurco/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés