Szerelés

Hibrid ragasztók: a gyorsaságot szilárdsággal ötvözik

Az új Loctite univerzális szerkezeti ragasztók korlátlan lehetőségeket kínálnak az tervezés és összeszerelés során.

hirdetés

A Henkel bevezette a Loctite HY 4090 és a Loctite HY 4080 univerzális szerkezeti ragasztót, az innovatív, szabadalmaztatott hibrid technológiát, amely a szerkezeti, a pillanat- és az epoxiragasztók legfontosabb tulajdonságait ötvözi – szilárd, gyors és tartós kötést hoz létre. A kombináció az eddigieknél jobb teljesítményre képes különböző ragasztási felületeken, és a máskor csak költségesen elhárítható tervezési akadályok széles skálájára nyújt megbízható megoldást. 

A nagy teljesítményre fejlesztett ragasztók minden körülmények között megállják a helyüket, legyen szó szélsőséges hőmérsékletről vagy nagy rezgésről, és lényegesen bővítik a hagyományos ragasztók képességeit, valamint sokoldalú megoldást kínálnak a kihívást jelentő problémákra. Az innovatív kötőanyagok lehetőséget teremtenek a tervezők és a fejlesztőmérnökök számára, akik szeretnék javítani összeszerelési folyamataikat, egyszerűsíteni a lépéseket, vagy mostoha követelményeknek megfelelő rögzítésre van szükségük.

Új univerzális szerkezeti ragasztók a kínálatban (forrás: Henkel)
Új univerzális szerkezeti ragasztók a kínálatban (forrás: Henkel)

A Loctite HY 4090 gyors rögzítést kínál, alkalmas többféle anyag ragasztására, emellett kiváló tartósságot és megnövelt biztonságot nyújt. Kiegyensúlyozott összetétele sokféle felhasználási módot tesz lehetővé, beleértve – de nem kizárólag – a reklámtábla-ragasztást, valamint a LED-világítások és a hangszórók ragasztását és tömítését. Jó nedvesség-, hő- és vegyi állósággal rendelkezik, és alacsony hőmérsékleten történő alkalmazáshoz is ajánlott. A termék egyszerűen használható 50 ml-es fecskendőben és 400 ml-es kartusban érhető el.

A Loctite HY 4080 egy új, nagy szilárdságú, kemény ragasztó jó ütés- és rezgésállósággal. Tartósságával ipari alkalmazások széles skáláján bevethető, fémektől kezdve műanyagon át különféle anyagok ragasztására alkalmas. Alacsony kipárolgás jellemzi, és nem gyúlékony, ezáltal továbbfejleszti a hagyományos kétkomponensű metil-metakrilát (MMA) ragasztók és az akril szerkezeti ragasztók biztonsági tulajdonságait. Az előzőhöz hasonló kiszerelésben kapható, és mindkét termék elérhető szürke színben is a tökéletes keverés érdekében.

(forrás: Henkel/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés