Megmunkálás

Hét világpremier az EMO-n

A DMG Mori német–japán szerszámgépgyártó innovációs erejét mutatja a gépeihez fűződő akár évi tucatnyi világpremier, amelyek közül idén hetet időzítettek a milánói fémmegmunkálási világvásár, az EMO idejére.

hirdetés

Az október 5. és 10. között lezajlottés a megszokott ciklikusságot követve idén Milánóban megrendezett EMO-n hét új fejlesztés a világon először mutatkozik be a szakmai közösségnek a DMG Mori standján. Ezek közül négy az esztergálási munkafolyamatot fedi le, ezek az egyébként „hazainak” számító, Olaszországban gyártott Sprint 32|5 esztergagép és ennek 32|8 bővített változata, illetve a két méretben kiállított második generációs CTX gamma TC és a kifejezetten a nagy munkadarabokhoz szánt NLX 6000|2000 eszterga-maró központ. Három debütáló innováció pedig a marással történő forgácsolásos megmunkáláshoz kapcsolódik, és a duoBlock-családba tartozó gépek negyedik generációját képviseli (DMC 100 U univerzális marógép, illetve DMC 100 H és DMC 125 H vízszintes megmunkálóközpont). De a világújdonságokon kívül is számos új fejlesztéssel jelentkezik a neves szerszámgépgyártó az EMO 2015-ön, amelyek közül kettőt emelünk ki.

Ecoline megújult dizájnnal

A belépőszintű gépek különösen érdekesek lehetnek a magyar ipari szereplők, ezek közül is a kkv-k számára. Így az Ecoline-sorozat modelljei, amelyek kedvező ár-érték arányuk ellenére is a költségesebb berendezésekkel megegyezően megfelelnek a szigorú minőségi elvárásoknak. A modellcsalád tagjait új dizájnnal mutatták be Milánóban, amelynek főbb célkitűzései a hozzáférhetőséget is javító optimalizált ergonómia és a nagyobb stabilitás megvalósítása.Az anodizált karcálló alumínium- és porbevonatolt fémburkolat robusztusabbá teszi a szerszámgépet.

Az új formaterv alapján készült az ecoTurn 450 eszterga is (forrás: DMG Mori)
Az új formaterv alapján készült az ecoTurn 450 eszterga is (forrás: DMG Mori)

A biztonsági üveg cseréje kívülről, rendkívül gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Az új formatervet követő univerzális eszterga, az ecoTurn 450 emellett beépített forgács elleni védelemmel is rendelkezik, ami megakadályozza a felverődő forgácsok által okozott károsodásokat a biztonsági üvegben.

Celos öt új alkalmazással

A DMG Mori két éve bemutatott, többérintős képernyővel felszerelt Celos egységes kezelői felületével mára valamennyi új high-tech szerszámgépét ellátja. A Celos legújabb változatát, amelyet várhatóan jövő áprilistól fognak szállítani, szintén az EMO-n mutatják be, valamint ott látható először a megmunkálási folyamatot a gyártás-előkészítéstől a kész termékig végigkísérő, az adatok, munkák és folyamatok teljes körű kezelését, dokumentálását és vizualizálását átfogó felület PC-s változata is. A vezérlő- és kezelőszoftver jelenleg 16 applikációt kínál, amelyekből öt alkalmazás Milánóban mutatkozik be. A felhasználók a Celos Appp Menü segítségével egy okostelefonhoz hasonló egyszerűséggel férnek hozzá az új applikációkhoz is (palettacsere, karbantartás-kezelés, automatikus be- és kirakodási listák, feladatütemezés, leállások azonnali felismerése).

Celos: problémamentes kapcsolódás a fölérendelt hálózati szerkezetekhez
Celos: problémamentes kapcsolódás a fölérendelt hálózati szerkezetekhez

Az öt új alkalmazáson felül a DMG Mori egy új PC-s változattal tovább bővíti forradalmi szoftvere felhasználási és teljesítménykínálatát. Miután alkalmazója a PC-jére telepítette a Celost, annak valamennyi funkciója a rendelkezésére áll. Az új változattal optimálisan, közvetlenül tervezheti és vezérelheti gyártási folyamatait és felügyelheti az összes gépét. Az egységes kezelőfelület az ipar 4.0 trendjébe illeszkedve az összekapcsolt intelligens gyártás kulcseleme lehet.

(forrás: DMG Mori/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés