Megmunkálás

Hatékonyabb síkmarási műveletek

A Seco legújabb áttörése a síkmaró szerszámok terén a Double Quattromill 22 marószerszám, amely jelentős mértékben növeli a fémleválasztási sebességet, és lehetővé teszi a műhelyek számára, hogy kiaknázzák szerszámgépeik teljes marási potenciálját.

hirdetés

A nagyolásra és elősimításra is alkalmas marószerszám nyolc, több vágóéllel ellátott lapkával rendelkezik, így a nagyobb teljesítmény érdekében költséghatékonyan növeli a fogásmélységet.

A Double Quattromill 22 45°-os és 68°-os belépési szögű változatban is kapható, az ezeknek megfelelően akár 9 mm-es (0,350 hüvelyk) és 11 mm-es (0,430 hüvelyk) fogásmélység eléréséhez. A szabványos tangenciális típusú síkmarókon találhatókkal ellentétben a Double Quattromill 22 kétoldalú lapkái rendkívül könnyen vágnak az alacsonyabb forgácsolóerők/áramfelvétel arány és a szerszám hosszabb élettartama érdekében.

A két lehetséges belépési szögnek köszönhetően a szerszám beleillik a könnyű és gazdaságos marás közötti átmeneti zónába. A marótestek választhatók rögzített lapkafészkű és kazettás típusú, szabványos és sűrű fogosztású, valamint metrikus és hüvelykes változatban is. A Seco emellett alkalmazta az új, felülettextúra-technológiáját a Double Quattromill 22 marótest felületein a jobb forgácskezelés és -eltávolítás, valamint a tartósság érdekében.

A nagyobb teljesítmény érdekében költséghatékonyan növeli a fogásmélységet (forrás: Seco Tools)
A nagyobb teljesítmény érdekében költséghatékonyan növeli a fogásmélységet (forrás: Seco Tools)


A Double Quattromill 22 három különféle lapkageometriát kínál eltérő él- és minőségi opciókkal. Az ME12 geometria szuperötvözetek és korrózióálló acél megmunkálásához ideális. Az M12 geometria számos minőségben kapható a legtöbb munkaanyaggal való kompatibilitás érdekében. Az M18 az acél és az öntöttvas kategóriáját fedi le, amelyhez nagyobb élvédelem szükséges.

(forrás: Mepax/Seco/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés